Hoppa till sidans innehåll

SM-silver till Felix. Brons till Filip.

03 FEB 2019 17:08
Två SM-medaljer till Halmstad blev resultatet när Senior-SM spelades i Sundsvall i helgen. Men oj vad nära det var att Felix knep ett efterlängtat SM-guld.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 20:26

Såååå nära!
Felix skakade favoriten Hermansah och var sånär på att skrälla sig till en SM-titel. Efter att ha vunnit första set överlägset hade Felix ledningen med 17-13 i andra, men Hermansah vände och kunde vinna med 19-21. I tredje var det Hermansah som hade medvind och vann sista 21-15.

Givetvis en sur förlust när det var så nära, men ändå ett fall framåt för Felix som i semifinalen slog fjolårsvinnaren Gabriel Ulldahl. Efter att ha hamnat i ett identiskt läge som förra året med ett par bollars ledning i slutet av tredje set, var det denna gång Felix som höll huvudet kallt och kunde vinna.

Stort grattis till SM-silvret, Felix!

Filip skrällde i mixed
Filip tog sig till en övertygande kvartsfinal i singel och var ett set från att ta sig till semifinal. 

Till semifinal nådde han dock i mixed tillsammans med Malena Norrman. I semin blev det respass mot förstaseedade Melker Z Bexell/Tilda Sjöö med 21-18, 21-19 och med lite marginaler kunde det faktiskt blivit ytterligare en skräll.

Ett mycket bra SM av Filip som visar att han verkligen är på gång!

SM-brons till Louise, tajt förlust för Colin
Louise Eriksson som representerar Halmstad i Badmintonligan (men i SM spelar hon för hemklubben Höl i Vägga från Tibro) tog ett hedrande brons i damdubbel och Colin Hammarberg var nära att ta sig till kvartsfinal i herrsingel. En tajt förlust mot Spårvägens Simon Sandholm i åttondelen.

Överlag ett bra SM för Halmstadspelarna även om vi saknar det sista pricken över i:et.

Vi hoppas det lyftet kommer i Badmintonligan mot Trollhättan imorgon.

RESULTATEN 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link