Hoppa till sidans innehåll

Shaun övertygade och Wiktor skrällde

20 SEP 2016 21:51
Hårdast möjliga europeiska motstånd mötte våra spelare i Skånska Internationella Ungdomsspelen i helgen. Olle rapporterar från Malmö.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2016 22:03

Ett taggat gäng på 12 Halmstadspelare befann sig under helgen för att spela skånska internationella där det i år var med många duktiga spelare från hela Europa. 

Bäst gick det för spelarna i de äldre åldrarna.

Shaun Ekengren spelade bra och belönades med ett silver i singel. Han tog därmed en av få medaljer till Sverige. Annars var det Danmark som stod representerade på båda sidor av nätet i majoriteten av finalerna.

Colin Hammarberg kämpade på bra men fick nöja sig med kvartsfinal i både singel och dubbel. Detta i U17-klassen som var en internationell tävling på BEC(Badminton Europe Circuit).

I samma klass debuterade Nellie Kleman, Wiktor Jönsson och Johanna Vaxell. Nellie och Johanna spelade stundtals väldigt bra dubbel men förlorade efter lite för hög felprocent 8-delen med 21-19 i tredje set.

Wiktor skrällde till det i förstarundan när han räddade matchboll och slog ut 9:e-seedad kille från Litauen men fick inte riktigt spelet att stämma lika bra i nästa runda trots att han hängde med bra i tempot.

I U15 och U13 gick det tungt och det var förluster mot danskar, engelsmän, finnar och amerikanare. Lite oflyt med lottning och en tävling på så här hög nivå kan ta slut ganska fort.

Vi kan konstatera att Danmark spelar bättre badminton än Sverige och övriga Europa detta året också. De håller ett högre tempo och ger inte bort någonting gratis.

För att inte låta allt för deppig här så kan vi också konstatera något roligare: Att många spelare i Halmstad Badminton tagit stora kliv framåt under sommaren och att vi om två helger åker med ett stort gäng ungdomar till Älmhult för att tävla i IKEA cup. Det blir en spännande säsong det här!

#Eller hur?

Olle ingemarsson


Wiktor skrällde i helgen.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info