Hoppa till sidans innehåll

SGP Yonex cup & Laxaträffen

23 OKT 2013 16:00
SGP Yonex cup 2013 samt Laxaträffen 2013 resultat
  • Skapad: 23 OKT 2013 16:00

Säsongens stora tävlingar arrangerade av Halmstad Badmintonklubb är nu avklarade. För elitspelare startade SGP Yonex cup redan på fredagen med kvalspel i Mixeddubbel samt Herrsingel. Vi hade 120 anmälda till årets SGP, och därmed blev det kvalspel i vissa klasser.  En kvalspelare (i singel) Andi Hartono ifrån Sollentuna Badmintonklubb kvalade in till herrsingeln och lyckades vinna brons! Han tog även brons i mixeddubbel med partnern Berfin Aslan.

Ellinor Widh bjöds på hårt motstånd av Uzchi Ananda Hidayat, men Ellinor som är etta på Sverigerankingen kunde med glädje ta emot prispengarna på 3400:-SEK. Artem Pochtarev ifrån Kista Badmintonklubb var seedad som 3/4, men han vann till slut herrsingeln emot Sakti Kusuma ifrån samma förening.

Vad det gäller förra årets dominans, det vill säga utav Magnus Sahlberg, så visade han återigen vara svårslagen. Med en ny partner för tävlingen, Emma Wengerg, vann de tillsammans mixeddubbeln även i år! Grattis! (se även bild nedan.)

Vi välkomnar alla tillbaks för nästa års Yonex cup SGP!

Fullständigt resultat enligt länk:

Resultat - Elitklass >>

 

Alla spelare i A,B,C klass hade en slitsam, men förhoppningsvis så även en trivsam helg. Hela 259 personer var anmälda till vår "Laxaträff", och som brukligt fick en del matcher spelas i närliggande Hallägrahallen under lördagen.

Det stora antalet spelare i tävlingen gör det omöjligt att kommentera alla resultat, men här följer ett fåtal kommenterar om primärt våra egna hemmaspelare:

Colin Hammarberg vann tillsammans med Oscar Svensson herrdubbel i klass B, grattis killar!

Filip Suwanphingka och Jacob Burestedt föll båda i stenhårda semifinaler i herrsingel klass A, men vilket härligt spel ni bjöd på!

Ett stort grattis till Nellie Kleman som vann både guld i Damdubbel klass C tillsammans med Lisa Lundqvist, men även knep silvret i samma klass. Jag vet att jag glömt många, så tag gärna tillfället i akt och se fullständiga resultat enligt länken nedan:

Resultat Laxaträffen A,B- och C-klass >>

sahlström wengberg guld md sgp 2013

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=D627F7E6-2135-4038-A573-A0E672565C9C

Jo, det blev återigen guld i mixed, här med partnern Emma Wengberg.

ellinor widh guld sgp 2013

Här ser vi Ellinor Widh som vann damsingeln i  SGP Yonex cup 2013!

Skribent: Tarja Mantere
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info