Hoppa till sidans innehåll

SGP Laxaträffen: Odramatiskt i elitfinalerna, Matilda och Sofia försvarade hemmafärgerna

27 NOV 2011 16:38
Det blev ganska odramatiskt och spänningsfattigt i söndagens elitfinaler i Svenskt Grand Prix Laxaträffen som avgjordes i Söndrumshallen i helgen. Spänningen fick man istället leta efter i A- och B-klasserna där Matilda Holm och Sofia Lundqvist försvarade hemmafärgerna genom att ta sin första klasseger i damdubbel B.
  • Skapad: 27 NOV 2011 16:38

Matilda och Sofia
Matilda och Sofia vann sin första dubbelseger i B-klass.

 

VINNARE OCH RESULTAT, ELIT >>

VINNARE OCH RESULTAT, ABC >>

 

Tätast i mixedfinalen

Elitklassens mixeddubbelfinal var den kategori som kom närmast att innefatta lite nerv. I finalen ställdes förstaseedade Zhu Yi Xin och Cecilia Bjunér från Kista mot Erik Bojesson och Mia Johansson från Askim.

Efter två relativt jämna set kunde dock det favorittippade Kistaparet vinna med siffrorna 22-20, 21-18.

Andi Saputra fick revansch
Herrsingelfinalen blev en indonesisk uppgörelse mellan Fyrisfjäderns George Rimarcdi och Andi Saputra. Andi visade sig ha ett högre tempo och bredare register denna dag och George var märkbart sliten efter många tuffa tresetare tidigare i helgen.

I början av andra set gjorde Andi ett snabbt ryck till 7-2 och kunde därefter kontrollera hem matchen. Slutsiffrorna skrevs till 21-11, 21-12.

"Jag såg att han var trött efter första set och kunde hålla i bollarna bra i början av andra," säger Andi efter matchen. "Det har känts bra hela helgen och det var särskilt skönt att kunna ta revansch på Magnus Sahlberg från Carlskrona i semifinalen eftersom jag fick stryk i Elitserien senast."

Andi som är relativt ny i Fyrisfjädern var helt oseedad och hade dessutom problem i sin första match mot Mattias Lövgren från Umeå. Han tog sig ändå fram till turneringsvinst efter att ha spelat upp sig ordentligt under söndagen.

Andi Saputra
Andi Saputra in action.

 

Bekväm seger för Täby i herrdubbeln
Herrdubbelfinalen blev även den relativt odramatisk. I finalen ställdes Peder Nordin och Sebastian Gransbo från Täby mot överraskningsparet Adam Jeansson och Jonathan Forsberg från Fyrisfjädern som lyckats ta sig till final helt oseededade.

Med en mycket stark defensiv kunde Täbyparet avgå med segern efter siffrorna 21-12, 21-15.

"Jag tycker vi hade bra koll på finalen," säger Sebastian efter matchen. "De spelade visserligen upp sig i andra set, men vi kunde höja oss och öka skärpan när det gällde."

"Då var det lite tuffare i semin," inflikar Peder. "Vi låg under med 9-15 i tredje mot Andi Hartono Tandaputra och  Andi Saputro från Fyrisfjädern men lyckades vända och vinna så det är nog den seger vi är mest nöjda med i helgen."

Peder Nordin och Sebastian Gransbo
Peder Nordin och Sebastian Gransbo tog hem herrdubbeln.

 

Stor Kistadominans i damklassen

Cecilia Bjunér och Fanghua Liu från Kista dominerade damklassen helt med dubbelseger tillsammans och varsin seger i mixed respektive singel.

Damdubbelfinalen blev finalpassets snabbaste historia där Christine Pettersson och Jennie Carlsson besegrades med 21-9, 21-3 efter knappt 20 minuters spel.

"Vi har haft en riktigt skön känsla under hela helgen," säger Cecilia efter finalen. "Vi har spelat jämt mot dem tidigare, men nu är det andra året vi spelar ihop och vårt samspel fungerar mycket bättre. Jag tror det var det som avgjorde idag."

I damsingeln visade Fanghua Liu ingen pardon och gick igenom hela turneringen helt ohotad. Faktum är att ingen motståndare tog mer än 12 poäng mot henne under hela turneringen.

Cecilia Bjunér och Fanghua Liu från Kista
Cecilia Bjunér och Fanghua Liu från Kista dominerade damklassen.

Matilda imponerade
2011-laxatraff-ddbFör hemmaklubben Halmstad blev det ett godkänt resultat. Bäst gick det för Matilda Holm och Sofia Lundqvist som tog sin första seniordubbelseger genom att vinna damdubbel B efter riktigt bra spel.

"Ja, framförallt i andra och tredje set spelade vi riktigt bra," säger Matilda och Sofia. Vi kunde öka tempot samtidigt som vi inte missade så mycket så det kändes riktigt bra där på slutet."

Matilda gick även till semifinal i damsingel B, samt till final i mixed tillsammans med klubbkompisen Filip Suwanphingka där det dock blev stopp mot det meriterade veteranparet från Magnus Ericson och  Kerstin Kristoffersson från Varberg.
 

Stort tack till alla som ställer upp

Arrangemanget flöt på bra som vanligt även om vi drabbades av en liten försening under lördagseftermiddagen. Stort tack till alla som ställer upp i sekretariat, som siffervändare och funktionärer under helgen.

Skribent: Thomas Carlsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info