Hoppa till sidans innehåll

Seriespelet kör igång! Bortapremiär mot Skogås 26 september.

19 SEP 2016 21:04
På måndag smäller det ordentligt när Halmstad spelar sin första match i svenska högstaligan på 15 år. Vi fick tag på lagledare Niclas Rosengren för att pejla läget inför premiären.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2016 22:41

Halloj Nicke! Beskriv läget inför seriepremiären nästa måndag.
Jo tack, det ser ganska bra ut. Våra unga spelare har redan visat framfötterna i säsongens inledande tävlingar. 

Felix Burestedt kvalade in och vann en match i huvudtävlingen i Belgiska Öppna förra veckan vilket tyder på en uppåtgående formkurva. Och Shaun Ekengren kom tvåa Skanska International mot riktigt bra danskt motstånd i U19 i helgen.

Men kanske mest imponerande är vårt danska nyförvärv Sofie Holmboe Dahl som kom tvåa i Belgiska Öppna. Hennes främsta merit hittills.

En uppåtgående formkurva alltså?
Ja, det får man nog säga. Vi åker upp till Skogås med gott självförtroende.

Hur ser motståndet ut?
Skogås har, liksom vi, ett ungt lag och jag tror nog att detta kan bli något av en nyckelmatch för både dem och oss. På pappret ser det ut som att vi och Skogås kommer att tampas i mitten av tabellen så det hade varit riktigt fint med en bra start.

Förra gången Halmstad var uppe i högsta serien var du själv spelare i laget. Vad är skillnaden mellan Halmstad Badminton nu och för 15 år sedan?
2001 var vi nederlagstippade. Vi hade en medelålder på över 30 år och vi lyckades med nöd och näppe hålla oss kvar i serien.

I år har vi bättre förutsättningar ekonomiskt och spelarmässigt och har ett ungt lag med uppåtgående formkurva. Vi har dessutom ett andralag i division 1 och ett renodlat ungdomslag i trean så återväxten ser minst sagt god ut. 

Halmstads debutmatch mot Skogås börjar kl 18:30  på måndag 26 september. Hemmapremiären sker den 5:e oktober. Då fyller vi Söndrumshallen! =)

Träffa Halmstads lag i SBL >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info