Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär

10 NOV 2013 19:26
Serieprimären i division 1 blev lärorik och framgångsrik
I helgen spelades seriesammandrag nummer 2 (av 6) i Halmstad men eftersom vi stod över sammandrag 1 i oktober var detta seriepremiär för oss.
Resultatet blev två vinster och en förlust vilket innebär klart godkänt. Vi vann mot Sävsjö med 5-3 och mot Varberg med 6-2. Mot Västra Frölunda blev det dock en förlust med 3-5.
  • Skapad: 10 NOV 2013 19:26

Lite kort om matcherna

Vi kan konstatera att de för året nya spelarna (Olle Ingemarsson och Julia Jansson) kommer att betyda mycket för laget i säsongen framöver. Olle gav prov på en kämpaglöd som var härlig att skåda vilket gav ett matchfacit på 5 segrar och bara en förlust. Förlusten kom mot den förre svenska mästaren Daniel Eriksson från Västra Frölunda.

Att Filip och Jakob utvecklat sitt badmintonspel under sin korta tid på badmintongymnasiet i Malmö märktes. Både Filip och Jakob vann samtliga singelmatcher och presterade bra i dubbelspelet även om det denna helg inte resulterade i några vinster.

Tjejerna vann de matcher som var förväntat men de kom inte riktigt upp till den spelstandard vi är vana vid. Bitvis presterades väldigt bra spel men alltför ofta knöt sig spelet vilket kanske berodde på att premiärnerverna satt utanför tröjan.

Sedan har vi de äldre kämparna Bosse och Johan som spelade dubbel. Det blev inte någon vinst men första dubbelmatchen mot Sävsjö borde ha resulterat i en seger. Det märktes att kombinationen av träningsdos och ålder med tydlighet avslöjar att kunnandet inte riktigt räcker till för spel i division 1.

Det tråkiga under helgen var att Amanda skadade sig och fick avbryta sin första singelmatch. Enligt de första rapporterna är det en kraftig stukning som förhoppningsvis innebär att hon kan börja träna inom en vecka eller två. Den andra skadan fick Bosse men den kom efter !!!! en spelad dubbel. Det innebar att Colin fick hoppa in och spela dubbel mot Frölunda vilket han gjorde med bravur.

 

Sammanfattningsvis känns det mycket bra att vunnit mot Sävsjö och Varberg. Det är två lag vi definitivt vill ha bakom oss i serien. Dessutom är Niclas och Bosse extremt nöjda med att alla kämpade till sista blodsdroppen vilket bland annat visade sig genom att vi vann 5 av 6 matcher som gick till ett avgörande set.

 

Tack än en gång, killar och tjejer. Nu börjar uppladdningen för nästa sammandrag som spelas i Varberg den 30 november,

 

Bosse och Niclas

Skribent: Johan Olofsson