Hoppa till sidans innehåll

Semifinalplatsen är säkrad!

15 FEB 2019 21:31
En kassaskåpssäker seger mot topplaget Fyrisfjädern och Halmstad har grejat semifinalplatsen i SM-slutspelet. 5-1 skrevs sifforna till i match där Felix visade vägen med en skrällseger mot Fyrisfjäderns Victor Svendsen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 21:31

Förutsättningarna var enkla. Halmstad behövde minst en poäng för att ta sig till semi.

Det blev tre.

Halmstadlirarna Rasmus och Mikkel vann komfortabelt herrdubbeln och Rasmus likaså herrsingel 2 (mot forne Sverigeettan Henri Hurskainen). 

Så långt allt enligt plan, men att Felix skulle skulle slå Victor Svendsen som nyligen låg etta på Europatouren hade inte lagledar-Ronny räknat med.

-Nej, det det var minsann riktigt starkt av Felix. Hans taktik fungerade perfekt och han kunde styra med sin starka offensiv. Svendsen är giftig när han får spela i framplan men Felix gör verkligen en riktigt bra match, taktiskt och tekniskt. 

I damdubbeln skadade sig Fyrisfjäderns Moa Sjöö olyckligt vid ledning 2-1 i set och segern gick till Halmstad. Tråkigt såklart och vi önskar Moa god bättring. 

Därefter tappade Mikkel och Irina mixeden i tre set, även om det var 10-11 i de två sista seten. Lite flax där och Halmstad kunde ha vunnit med 6-0 och utmanat Påvelund om ligaserien (eftersom Sofie spelade hem damsingeln med 3-1 i set).

Nu blir vi istället tvåa, men det spelar mindre roll då vi slipper en oviss kvartsfinal.

-Återigen en riktig laginsats, säger Ronny efter matchen. Det är sånt härligt go i laget som hela tiden peppar varandra till nya höjder. Nu ser vi verkligen fram emot slutspelet.

Vi återkommer med datum för årets sista hemmamatch. Då välter vi Söndrumshallen. #ellerhur? :-)

RESULTATEN >>

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info