Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av säsongens seriespel

17 APR 2013 19:46
Med en medianålder på 17 år är det ingen underdrift att säga att Halmstad Badmintons serielag, som i helgen vann div 2 södra, har framtiden för sig. Lagledar-Bosse sammafattar året.
  • Skapad: 17 APR 2013 19:46

2013 serieseger
Seriesegrare 2012/2013: Amanda Nilsson-Ringi, Felix Burestedt, Filip Suwanphingka, Matilda Holm, Jakob Burestedt, Colin Hammarberg, Sofia Lundqvist (infälld).

Vi som varit med sedan våren 2008 då föreningens visioner och målsättningar för de nästkommande 5 åren spikades trodde väl innerst inne att det skulle bli väldigt svårt att uppnå dessa. Vi kan nu konstatera att samtliga målbilder är uppfyllda och det är inte illa.

Den utveckling som förening haft under dessa 5 år har varit enastående. Föreningen har

  1. Ökat antalet spelare från 150 till 250 stycken

  2. Blivit en av Sveriges bästa ungdomsklubbar. För 5 år sedan hade vi inte någon spelare bland de 30 bästa men nu har vi totalt 7 spelare som är rankade bland de 10 bästa. Av dessa 7 spelare är tre landsslagsspelare!

  3. Ökat antalet stadsdelar där vi bedriver badmintonträning från 3 till 4 platser

  4. Numer ett serielag i div 1 från att säsongen 2007/2008 inte ens haft ett lag i seriesystemet

Serielaget som nu tar steget upp till division 1 är ett av yngsta lagen i Sverige (div 1 och 2). Medianåldern på de spelare som varit med under säsongen är strax under 17 år och medelåldern är endast drygt 21 år. Detta kan jämföras med övriga lag i serien som Halmstad spelade i så hade de andra lagen max 1 spelare som var under 18 år.

Under säsongen har våra spelare gjort stora framsteg både rent tekniskt men även så har ”juniorerna” börjat spela mer och mer seniorbadminton. Representanter från alla klubbar i serien har uttryckt sin stora beundran för det unga och slagkraftiga lag Halmstad kan ställa upp med. Det är bara att konstatera att Niclas och Ronny har gjort ett jättejobb ur ett tränarperspektiv i kombination med att spelarna har varit träningsvilliga samt lyssnat på vad tränarna har haft att säga.

Intressanta fakta om Halmstads Badmintons serielag från säsongen 2012/2013

  • Kom på en 1:a plats i div 2 södra (skåneserien).

  • Vi förlorade inte en enda lagmatch och endast två lagmatcher slutade oavgjort. Bägge dessa matcher var vi nära att vinna.

  • Totalt har 10 spelare representerat klubben under säsongen. Medianåldern vid seriens slut på dessa 10 spelare var 17 år! Våra motståndares medianålder låg på 25 => 30.

  • Felix Burestedt, och Matilda Holm är obesegrade i singel. Felix har inte förlorat en singelmatch på 3 år!

  • Colin Hammarberg gör premiär i sista seriesammandraget som 12-åring och vinner bägge sina singel matcher!

Vad har vi att förvänta i framtiden?

Vi vill vara med och dansa med dom stora elefanterna dvs målsättningen är att inom en 5-års period ta oss till Elitserien.

Är detta då omöjligt?

Den bedömningen vi gör idag är att det definitivt är uppnåbart. Det kräver förstås mycket träning, att gruppen är intakt och kanske att några yngre börja trycka på underifrån eller att spelartruppen fylls på utifrån. Förutom ett stabilt spelarmaterial förutsätter det att föreingen satsar mer ekonomiska resurser på serielaget.

Det första steget blir att etablera sig som ett stabilt division 1 lag redan nästa år för att sedan sikta mot stjärnorna.

Skribent: Bosse Lundqvist genom Thomas Carlsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info