Hoppa till sidans innehåll

Säker seger mot Umeå

17 SEP 2019 20:42
Det blev aldrig riktigt spännande i årets första bortamatch mot Umeå. Efter en rivstart till 3-0 kändes segern aldrig hotad och siffrorna hamnade till slut på 5-1.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 20:42

Umeå borta är alltid en svår match då resan är lång och Umeå har ett ungt och spännade lag kryddat med meriterad internationell kompetens. Men när de internationella spelarna inte var på plats i tisdagens match kunde inte det unga Umeålaget stå emot riktigt.

Efter tre relativt snabba matcher i damdubbel, herrdubbel och damsingel ledde Halmstad med 3-0 och även om Filip förlorade Herrsingel 2 mot en stark Johan Azelius kunde Mikkel/Elisa i mixeden och  Felix i herrsingel 1 vinna relativt komfortabelt och siffrorna hamnade alltså på 5-1.

Hej Niclas, var detta en dag på jobbet?
- Nej, det tycker jag inte man kan säga. Umeå gör det bra och deras damdubbel ställer till problem för Irina och Elisa som inte spelat ihop innan. Men bra att tjejerna nu har in match ihop och börjar hitta varandra.

Sedan imponerar Johan Azelius som kommer att ställa till det för många i Herrsingel 2 i år.

Men på det hela taget är vi det bättre laget idag, och det kändes tryggt hela vägen.

Någon eller något speciellt du vill lyfta fram?
Ja, Elisa imponerar idag med riktigt starkt dubbel- och mixedspel. Kul att hon hon fick fira sin födelsedag idag med två vinster.

Sedan gör Irina, Mikkel och Felix vad de ska, men det är aldrig lätt att gå in och vinna måste-matcher, särskilt inte till 11, så det är riktigt proffsigt att gå in och hålla koncentrationen och nivån på sättet de gör det.

Nu laddar vi om
Grymt jobbat hela laget! Nu laddar vi för reprisen på fjolårets SM-final mot Påvelund hemma i Söndrumshallen på tisdag 18:30. Påvelund har startat mycket imponerande med två segrar. 

Men det har vi också...

RESULTAT UMEÅ-HALMSTAD >>

Tja, så kan också en lagbild se ut.... (Notera den flygande Star-Wars-ljussabeln i taket)

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link