Hoppa till sidans innehåll

Säker seger inför rekordpublik i Söndrumshallen

26 NOV 2018 23:17
Halmstad stod för en kassaskåpssäker seger mot Trollhättan när fjärde omgången av Badmintonligan spelades i måndags. Och det inför en rekordpublik på över 200 pers. 5-1 skrevs siffrorna till och segerorganisatörerna var nyförvärven Rasmus och Irina.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2018 23:17

Trollhättan kom utan HK Vittinghuus och dessutom saknades danskarna Nikolaj Overgaard och Daniel Lundgaard. Då kunde inte västgötarna riktigt stå emot Halmstad denna kväll. Men det betyder inte att vi inte fick se på jämna och välspelade matcher.

Tre femsetare
Det bjöds på hela tre femsetare under kvällen och det kanske stora styrkebeskedet kom från Irina och Louise i damdubblen.

Båda damdubbelparen kämpade med att få ner bollarna och duellerna varade flera gånger väl uppåt minuten.

Halmstadparet såg riktigt slitna ut efter att ha förlorat ett tajt andraset med 10-11 och därefter hamnat i underläge med 1-2 i set. Men Irina och Louise kämpade sig tillbaka och vann med 3-2. Riktigt starkt att vända det utsatta läget.

Femsetsförlust för Colin
Colin hade det tufft i sin singel mot Ludvig Petre Olsson som spelade starkt och också blev utnämnd till matchens lirare. Colin fick inte riktigt tryck i sin offensiv och blev lite passiv i sitt spel, han besvärades också av ett blödande knä som fick tejpas och bandageras flera gånger under matchen.

En rolig och spännande match att se i vilket fall och Colin kommer alltid tillbaka.

Även mixeden gick till fem set, men där kunde Mikkel och Louise dra upp tempot i sista set och visa vart skåpet skulle stå.

Rasmus och Irina - vilken succédebut på hemmaplan!
Men trots tre femsetare var det ändå inte särskilt nära en förlust. Herrsingel 1, damsingel och herrdubbel vinner vi med relativt komfortabla 3-0 i set. Då behövs  bara en match till och den kom redan i damdubbeln i andra matchen.

-Ja, det kändes väldigt stabilt ikväll, säger lagledar-Niclas efter matchen. Det är klart att Trollhättan saknar tre ordinarie spelare i sin uppställning men vi visar ändå vilken kvalitet vi har i det här laget.

Upp på andra plats
Med segern går Halmstad upp på andra plats i en haltande tabell. Nästa match är Västra Frölunda borta. Häng med och kolla!

TACK!
Återigen, bautatack till alla fantastiska matfixare, roddare, linjedomare, lottförsäljare, entrévärdar mm som gör våra hemmamatcher till riktiga badmintonfester.

Se Rebeckas bilder från kvällen genom att klicka på bilden nedan (Flickr).

Badmintonligan 26 november 2018

 

RESULTATEN >>

                                                                                                                             

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info