Hoppa till sidans innehåll

Säg hej till Julia!

20 AUG 2014 09:00
Halmstad Badmintonklubb är glada över att presentera Julia Jansson som ny föreningsutvecklare och tränare. Julia har redan spelat ett år i klubben och vi kommer nu att träffa henne under året som tränare.
  • Skapad: 20 AUG 2014 09:00

Namn: Julia Jansson
Ålder: 19 år
Sysselsättning: Nyanställd i Halmstad Badmintonklubb
Jag gillar: Träna, efterrätter, shoppa
Jag gillar inte: Lögner, majs, bada
Andra intressen än badminton: Karate, musik, teckna
Mina bästa egenskaper: Positiv, glad, gillar utmaningar. Badminton: Envishet
Mina sämsta egenskaper: Väldigt känslosam, tar åt mig av andra personer. Badminton: Temperament


Berätta lite om din badmintonbakgrund:
Jag har gått på idrottsgymnasium i Malmö, innan det var jag med i landslaget som yngre. Var med i A truppen två år och i B truppen två år. Jag tränade i den lilla klubben Hofors BK och hade min pappa som tränare. Jag blev skadad och fick därför mer eller mindre sluta med badminton och har inte tagit mig upp efter det.

Vad kommer du att arbeta med som tränare på klubben?
Jag är klubbens föreningsutvecklare och tränare, vilket innebär att jag kommer att träna ungdomsgrupper både tävlingsspelare och träningsspelare, även nybörjare.

Jag kommer att vara med i integrationsprojektet i Andersberg och vara tränare där. Jag kommer även att hålla i skolverksamhet och vara tränare.

Jag kommer att ansvara för sportadministrativt system (sportadmin).


Vad tycker du karaktäriserar en bra tränare?
En tränare tycker jag ska vara hård men rättvis. Man ska vara lyhörd och bestämmande. Man får inte glömma bort att vara kreativ och lekfull. Det viktigaste tycker jag är att man inser att alla är olika individer som man tränar och alla har olika mål med sin träning.

Mitt bästa badmintonminne:
När jag var yngre så var jag på en hemmatävling och spelade enbart för att jag tyckte att det var roligt, jag hade spelat 4 matcher under dagen men visste inte varför jag hade spelat så många jämfört med mina kompisar som bara spelat 2 matcher. Det visade sig att jag var i final utan att jag visste om det.

Det bästa med denna dagen var att jag hade så roligt ute på banan att jag glömde bort vad resultat var. Jag ville bara spela för att jag älskade det. Den känslan önskar jag att jag kunde föra vidare.


En sak som ni inte visste om mig
Jag har åkt den absolut värsta karusellen som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle åka: Extreme på Gröna Lund! Det var såhär att alla vet hur 'åkrädd' jag är och då slog dom vad om att jag aldrig skulle åka den så ja vad gör man inte för att bevisa att dom har fel..!?


Dessutom vann jag på chokladlotteri med mina turnummer: 10 och 21.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: