Hoppa till sidans innehåll

Redo för bortamatch mot Umeå 17 september

16 SEP 2019 10:24
Imorgon tar sig vårt ligalag hela vägen upp till Umeå för att spela säsongens första bortamatch. Alltid en tuff utmaning. Du kan följa matchen via Solidsports livesändning eller via livescore.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 10:24

Efter en övertygande seger i hemmapremiären mot Täby förra veckan är det nu dags för säsongens första bortamatch, där Umeå står för motståndet. Men det är inte alls samma lag som Halmstad mötte i semifinalen i fjol.

"Det stämmer, Umeå har bytt ut i stort sett hela killsidan och har en intressant uppställning med unga lovande spelare plus ett par starka internationella kort från Indonesien och Danmark," säger lagledare Niclas Rosengren. 

Kommer Umeås internationella spelare?
I premiärmatchen mot Västra Frölunda var dock de internationella spelarna Michelle Sködstrup, Lasse Möllhede, Eprilia Mega Ayu Swastika och  Fauzi Fathurrahman frånvarande. Trots det vann Umeå på ett övertygande sätt med 4-2.

"Ja, Umeå har ett bra lag och det är en lång och påfrestande resa upp, så vi tar aldrig ut något i förskott utan måste vara fokserade på varje match. Om Umeå har samma lag som mot Frölunda bör vi ha en bra chans, men om de internationella spelarna är med är det betydligt mer ovisst," säger Niclas Rosengren.

"Men vi åker upp med ett starkt lag där bland annat Felix gör säsongspremiär, vi tror på oss själva och vet att vi kan slå  samtliga lag i ligan oavsett uppställning."

Matchen mot Umeå börjar kl 18:30. Du kan följa den via livescore eller se matchen live via SolidSport (29 kr) 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link