Hoppa till sidans innehåll

Rasmus matchens lirare i oväntat stor seger borta mot Trollhättan

21 OKT 2019 22:33
Man måste nog ändå säga att vi har ett helt fantastiskt starkt ligalag. Inför bortamatchen mot Trollhättan fanns många frågetecken. Kommer Trollhättans stjärna Vittinghus, hur bra är deras nye Malaysier och är Irina skadefri? Svaret från laget: 5-1
  • Uppdaterad: 21 OKT 2019 22:55

Men det var inte riktigt lika bekvämt som det låter.

Rasmus fick plocka fram sitt allra bästa spel för att besegra Trollhättans nye Malaysier Yap Khai Quan. Visserligen i tre raka set, men tuffa bollar i ett riktigt högt tempo. En seger som förärade Rasmus med matchens lirare (och en rejäl "kage"). Mycket rättvist.

På banan bredvid tog Mikkel och Elisa en lika säker seger när de defilerade hem en tresetare mot syskonen Lundgaard. Imponerande.

Filip matchvinnare igen
Men matchvinnare blev ändå Filip som vann en stentuff femsetare mot supertalangen Ludvig Petré Olsson. Det gav Halmstad ledningen med 3-0 och rejäl uppförsbacke för hemmalaget Trollhättan. 

"Ja, Filip verkar lyfta sig när det är dags för ligan," berömmer lagledar-Niclas efter matchen.

"Han spelade klart bättre än i gårdagens final i Halmstad. Ludvig Petré Olsson är svårslagen med stark defensiv och riktigt tajt nätspel, men Filip visade sig både mentalt och fysiskt stark ikväll."


Louise och Elisa förlorade visserligen damdubbeln, men det var deras första match tillsammans och det finns goda förhoppningar om att de kan växa till ett starkt damdubbelpar.

Stabil herrdubbel
Det var istället Rasums och Mikkel som lika säkert som vanligt kunde ta hem herrdubbeln mot Yap Khai Quan och Daniel Lundgaard. Hatten av för Mikkel och Rasmus. Vem kommer att slå dem i ligan i år?

Irina visade laganda
Sista damsingeln blev därmed betydelselös, men Irina ville verkligen inte förlora mot landmanninnan Sophia Grundtvig och kämpade till sig 5-1-seger.

Första trepoängaren
"Det är faktiskt första gången vi tar tre poäng mot Trollhättan," reflekterar Niclas när vi prata