Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Hufvudstaden

08 DEC 2014 19:08
I helgen var våra duktiga ungdomar och spelade U15/U13-tävlingar i Stockholm. Lagledare Niclas och Bosse rapporterar
  • Skapad: 08 DEC 2014 19:08

TÄBY U13

I Täby spelade våra U13-spelare. Årets turnering hade denna gång kryddats med spelare från såväl Finland som Danmark vilket gjorde att konkurrensen på tävlingen var hårdare än vanligt.

Våra spelare gjorde bra ifrån i sig och alla kämpade till sista blodsdroppen. Tre av fyra gick vidare från poolspelet och Noa var ytterst nära att göra detsamma men i slutänden stod det en dansk i vägen.

Ludwig gick spelade stabilt i gruppspelet för att sedan i första slutspelsmatchen prestera säsongens bästa spel där han besegrade landslagsspelaren Viktor Holmgren från Täby i två raka. Ludwig kunde sedan inte ladda om batterierna utan förlorade stort i nästa match.

Olivia var seedad men det hjälpte inte så mycket eftersom hon fick den bästa danskan i sin grupp (hon gick sedan till final) och sedan i slutspelet mötte hon den bästa finskan som i sin semifinal pressade den slutlige segraren, Cecialia Wang.

Sara tog sig till åttondelsfinal efter lite svajigt spel men där stod samma danska ivägen som besegrade Olivia i gruppspelet.

Bäst resultatmässigt gick det för Sara och Olivia dubbel där de nådde kvartsfinal men där tog det roliga slut.

Det är nyttigt för våra spelare att möta motstånd av denna kaliber. Det visar sig ganska tydligt vad vi måste träna mer på men det visar också att våra spelare har gått framåt de sista månaderna och konkurrera med de allra bästa spelarna i Sverige.

Tack för att jag fick vara med denna helg och jag är mäkta stolt över vad ni presterade.

 

En lite trött tränare men full av hopp inför framtiden.

/Bosse

 

U15  

Halmstad deltog med två spelare Colin och Wiktor Colin åkte till Stockholm med ryggont. Han vann sin pool utan att behöva ta i allt för mycket men ryggbesvärer tvingade honom att lämna WO både i singel och dubbel. Ett klokt beslut så nu är det vill som gäller.


Wiktor spelad sin första SJT i U15 . Han fick en mycket svår singel lottning och det blev två förluster och en WO vinst. Tycker att wiktor kämpade på bra i alla sina matcher. Kan ju hoppas på lite bättre lottning i kommande SJT tävlingar

/Niclas

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link