Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Göteborg och Baku

09 JUN 2019 20:17
Under säsongens sista tävlingshelg var vi utspridda på så skilda platser som Göteborg och Baku. Det blev två andraplatser för klubbens lirare.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2019 20:17

Felix var i Azerbajdzjans huvudstad Baku och spelade Azerbaijan International. Och det blev ännu en internationell framgång. Felix tog sig fram till kvartsfinal där han kämpade ner Luka Wraber från Österrike i en fysiskt krävande tresetare. 

Söndagens semifinal blev en riktig rysare mot Kalle Koljonen från Finland. Finländaren spelade säkert och gjorde få missar och såg ut att gå mot en säker seger efter 1-0 i set och 20-18 i andra set. 

Men Felix räddade två matchbollar och gick av bara farten vidare till att vinna andra set med 22-20. Därefter var det Felix som hade kommandot och vann tredje med 21-17.

"Ja, det var en riktigt nice vinst" hälsar Felix från Baku. "Känslan har varit helt OK under turneringen och jag kan inte vara annat än nöjd med min insats."

I finalen mot Rasmus Gemke blev det dock stop där en något sliten Felix fick se sig besegrad i två raka set.

"Jo, han var lite för bra idag helt enkelt," säger en nöjd Felix som fick några timmar att utforska Baku innan planet hem 03:30 (!) inatt.

Fina kämpainsatser i Göteborg
Men även våra ungdomar var i farten i helgen och spelade den tuffa ungdomstävlingen Gothenburg Open som lockar bra nationellt och internationellt motsånd. Victor, Adam, Noa, Ludde, Oliver, Viggo, Leon, Alva, Wiktor, Magnus, Hieu och Elias testade på denna tuffa tävling.

Bäst gick det för Noa som gick till final i Herrsingel U17 och var nära att hota förstaseedade Kim Linell. Tajt förlust 24-22, 23-21.

Spelmässigt visade även Leo prov på riktigt fin badminton när han visade att han kan slå seedade spelare i sina bästa stunder. Kul att se att all träning börjar ge frukt.

Bra kämpat alla!

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link