Hoppa till sidans innehåll

Olivia och Ludde kämpade bra i Smålands SJT

31 OKT 2014 08:22
Bra jobb mot tufft motstånd i Sweden Junior Tour i Sävsjö i helgen.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2014 08:26

Pga höstlov så skickade vi denna gång en väldigt liten trupp bestående av bara Olivia och Ludwig till Smålands U13 SJT i Sävsjö/Tranås.

Våra adepter började dagen med en WO-seger i mixed innan dom åkte ut mot de slutliga tvåorna. Det blev lite för många enkla misstag från våra morgonsega spelare för att dom riktigt skulle kunna hota.

I singel fortsatte tyvärr de enkla misstagen för Ludde i de första två matcherna som gav en seger och en förlust. I den tredje gruppsspelsmatchen mötte han Filip Karlborg (slutlig bronsmedaljör) och här fick äntligen Ludde ordning på spelet. Tyvärr blev det till slut förlust i en hård tresetare men det var roligt att Ludde äntligen fick visa hur bra han kan spela. Kan Ludde bara höja sin lägsta nivå är jag säker på att vi snart får se honom spela om medaljerna.

Olivia hade en enkel resa genom gruppspelet och blev inte testad förrän i åttondelsfinalen där hon besegrade Moa Carlsson, Tellus i två raka set genom ett bollsnålt spel där hon tvingade fram misstag från motståndaren.

I kvartsfinal tog det sedan tyvärr stopp mot Ella Reidy, Göteborg efter en tuff och välspelad match som höll hög U13-klass. Tjejerna bjöd på rolig badminton med få misstag och långa bolldueller.

Olivia hade sina chanser framförallt i andra set men tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång. Totalt sett ändå en bra genomförd turnering av Olivia.

Skribent: Pär Johnsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg