Hoppa till sidans innehåll

Nyttiga lärdomar i Svenska Cupen

23 APR 2017 19:34
I helgen spelades Svenska Cupen där vi i Halmstad hade 20 deltagare som representerade Halland. Det är tuffast möjliga motstånd i denna tävling där alla distrikt får skicka sina två främsta spelare i varje ålder.
  • Uppdaterad: 23 APR 2017 22:54

Många bra prestationer och lärorika matcher spelades under helgen och tillsammans med Cassandra från Oskarström fick vi med oss 7 medaljer hem till Halland. 

06: De yngsta visade vägen för Halland under lördagen och spelade till sig fyra semifinaler. Leon, Kalle, Alice och Cassandra gick alla vidare i dubbel samtidigt som Leon och Cassandra tog sig vidare i mixed. Cassandra fullbordade en framgångsrik dag med att även knipa en semifinalplats i singelspelet. Söndagens semifinaler förlorades alla mot Stockholm som spelar på en annan nivå än i stort sett övriga Sverige.

05: Här försvarade Leo och Oliver de Blåvita färgerna. I singelspelet fick båda två riktigt jämna matcher i poolen där Leo lyckades dra längsta strået i sin grupp medan Oliver fick de jämna seten emot sig. Små marginaler där skillnaden mellan lycka och besvikelse ibland endast skiljer två poäng under en dag. Leo lyckades senare att gå till kvarten i slutspelet.

04: Rebecka, Adam och Victor fick göra svenska cupen-debut tillsammans med Agnes. Alla kämpade på bra i den tuffa konkurrensen men resultaten uteblev. Däremot knep Rebecka och Agnes en hedrande bronsmedalj tillsammans i dubbeln.

03: Alva, Eskil, Hanna och Mattis började alla lördagen med ett par ”trötta” mixedmatcher där glöden och intensiteten saknades. Efter lite peppning lyckades alla ändå tagga till i singlarna och spelade på en hög nivå. Extra roligt att se att det lossnade för Mattis som framförallt rörde sig väldigt fint och fick bra utdelning med sina slag. En åttondel var i singel för Hanna och Mattis och grabbarna lyckades vinna en dubbel innan kvartsfinalen blev för tuff.

02: Noa, Olivia och Sara representerade Halland i 02-klassen. Sara får helgens kämparpris med idel tuffa 3-setare. Utdelningen kom i dubbel där hon tillsammans med Olivia var ytterst nära att knipa en finalplats. Olivia och Noa gör bra insatser i singeln och tar sig vidare från poolerna och visar att de har spelet för att hänga med de allra bästa.

01: Här hade vi endast med Wiktor och Johanna så dubbelspelet uteblev. Båda visade stundtals upp ett stort spel men lägstanivån var inte tillräckligt hög denna dagen. Johanna slog en duktig tjej som hon aldrig slagit tidigare men åkte snöpligt ut på seträkning i poolen.

00: Nellie och Lisa står för Hallands bästa resultat genom att ta en silvermedalj i dubbel där de även var väldigt nära att knipa ett set i finalen. Stort Grattis!

Sammanfattningsvis så blev det en lyckad helg och vi tackar Uppsala för ett bra arrangemang. Ett ännu större tack till våra spelare som gjorde det möjligt att vi ledare och föräldrar fick åka med samt till de suveräna reseledarna Elisabeth och Pär Johnsson!

#Ellerhur

Skribent: Olle Ingemarsson <