Hoppa till sidans innehåll

Nyttiga erfarenheter i Åbyslaget

13 NOV 2016 16:02
En hel delegation ungdomsspelare från Halmstad Badminton var i Åbyhallen i helgen och spelade Åbyslaget. Det blev två dubbelsegrar och många nyttiga erfarenheter för våra U13- och U15-spelare.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2016 17:01

Dubbelsegrarna kom genom Mattis Kasemo och Noa Tellander i HD U15 samt Leo Fager och Oliver Tellander i HD U13, men det var många positiva besked från ungdomarna i helgen:

Adam Åberg visar prov på fin teknik och spelförståelse och imponerade genom att vinna en stenhård tresetare i poolen. Spikrak utvecklingskurva uppåt på Adam.

Leo Fager stod för helgens upphämtning då han vände 0-1 i set och underläge 10-16 i tredje set till seger. Riktigt starkt. Dessutom seger i dubbeln tillsammans med Oliver.

Viggo Petersson visar prov på härlig vinnarskalle och framförallt bra dubbelspel i helgen vilket förärades med en andraplats i dubbel.

Gustav Törnell kom på andraplats i dubbel tillsammans med Viggo och har en fantastisk slagteknik som han kommer att få stor utväxling på i framtiden.

Oliver Tellander spelade hela åtta matcher i helgen varav sju tresetare. En bedrift bara det. Dubbelseger och en andraplats i singel visar att Oliver har stor potential, särskilt om han förbättrar jämnheten,

Elin Genberger har också en spikrak utvecklingskurva och börjar spela jämt med spelare hon tidigare förlorat mot. Kvartsfinalplatsen i singel bådar gott inför framtiden.

Rebecka Carlsson har fått riktigt bra skjuts i slagen och krigade sig fram till en semifianalplats i DSU13. Med lite bättre rörlighet i sidled blir Rebecka svårslagen.

Viktor Jönson hade en tuff lottning men visade att han med sitt fina fotarbete är svårslagen och aldrig viker ner sig, Det blev vå tuffa tresetare (varav en mot en seedad spelare) som mycket väl kunde gått Viktors väg.

Mattis Kasemos lugna och förståndiga spel tog honom vidare från poolen men därefter blev det stopp mot slutsegraren. Dock revansch för Mattis i dubbeln som han vann ihop med Noa.

Noa Tellander har ett fantastiskt spel i sig och en makalös teknik men fick inte ordning på spelet i semifinalen i HSU15. En nyttig lärdom om att fokusera och hålla hög lägstanivå som kommer att göra Noa till en ännu bättre spelare i frantiden.

Alva Vaxell imponerade genom att ta sig till final i DSU15 som avgjordes i en fempool. Riktigt starkt av Alva som bara är förstaårs U15.

Som coach på plats är det härligt att uppleva klubbgemenskapen bland ungdomarna som tar hand om varandra med coachning och tips. (Och dessutom spelar spelar oavbrutet tillsammans på lediga banor - helst alla på samma bana).

Stort tack även till alla föräldrar som ställer upp och skjutsar och servar. Extra plus till Erik Windahl som hängde med upp till Göteborg och stöttade sina polare även om han inte spelade.

RESULTATEN >>

Skribent: Thomas Carlsson