Hoppa till sidans innehåll

Nellie sopade rent i Halmstadträffen

04 OKT 2015 16:38
Vilken badmintonfest det blev i helgen när Halmstadträffen avgjordes hemma i Söndrumshallen. För hemmaklubben gick det bäst i seniorklassen där Nellie vann allt i B-klassen och Colin och Sofia vann varsin kategori i A-klass. Men även många av våra duktiga yngre juniorer visade framfötterna.
  • Skapad: 04 OKT 2015 16:38

RESLUTATEN >>

BILDER FRÅN HELGEN >>

Det är minsann inget dåligt projekt som klubben drar runt en helg som denna. Niclas med tävlingsstab kunde i år välkomna 254 spelare från hela Sverige, från U11 upp till A-klass. Den som kommit in i en syrefattig Söndrumshall på en lördagseftermiddag vet vilken organisation och engagemang det krävs för att få ett sådant här arrangemang. Hatten av till alla inblandade.

saror
Sara och Sara, två av alla ideella hjältar en helg som denna.

RESULTATEN:

Nellie i en klass för sig
I själva tävlingen skördade hemmaklubben stora triumfer. Allra bäst gick det för U17-spelaren Nellie Kleman som helt dominerade B-klassen genom att vinna singel, dubbel och mixed. En mycket imponerande insats som gör att Nellie nu bör ha siktet inställt på A-klass inom en snar framtid.

Colin vann sin första A-tävling
I A-klassen bjöds publiken på riktigt badmintongodis då Colin Hammarberg mötte Mattias Nordin från Malmö i Herrsingel A-finalen. Efter tre riktigt jämna set i högt uppskruvat tempo kunde Colin vinna med knapp marginal. Sifforna skrevs till 24-22, 18-21, 21-19

I semifinalen mot Mattias Löfgren från Varberg var det om möjligt ännu jämnare där Colin hämtade upp ett hopplöst underläge med 15-20 i tredje och avgörande till seger 22-20.

”Det här var min första A-klasstävling och det är helt klart lite annorlunda mot att spela ungdomsklass,” säger en nöjd Colin efter matchen. ”Man får möta lite äldre spelare med en annan typ av spelstil så det här är helt klart en nyttig erfarenhet."

colin
Colin vann inte mindre än tre tuffa tresetare i helgen.


Halmstad Badmintonklubb fick även en tredje vinnare i seniorklassen i form av Sofia Lundqvist som visade att hon minsann inte legat av sig under sitt sabbatsår i Kanada. Hon vann mixedklassen i par med Mattias Löfgren, Varberg.

Tillsammans med Caroline Gunnarsson kom Sofia även trea i dubbel och det gjorde även Mattias Sjörén och Linus Karlsson.

Mycket bra resultat för hemmaklubben i seniorklasserna alltså. Men även i ungdomsklasserna var det många Halmstadspelare som gav positiva besked.

U13

Oliver Tellander kom trea efter en mycket knapp förslust i semifinalen med minsta möjliga marginal. 21-23 i tredje set. Mycket imponerande spel av Oliver dock.

oliver
Oliver in action i semifinalen i HSU13.


Agnes Johnson och Rebecka Stein kämpade till sig en fin tredjeplats i dubbelklassen. Inte dåligt med tanke på att de är förstaårs U13.

U15
Ludvig Holm fick dessvärre bryta sin kvartsfinal på grund av en armbågsskada, men för våra andra spelare gick det riktigt bra även om ingen nådde hela vägen fram. Noa Tellander tog sig ända till final i singel efter mycket bra spel. Även om han inte räckte till i finalen var det en fin merit för Noa som är förstaårs U15.

Olivia Johnson visade också att hon hänger med i U15-tempot som förstaårsspelare, genom att ta sig till final i mixed med klubbkompisen Wiktor Jönsson och semifinal i singel där det blev förlust efter en hård tresetare.

I dubbel och mixed blev det tre stycken tredjeplatser för Hanna/Mattis, Noa/Mattis och Wiktor i par med Viktor Pihlgren.

hanna
Hanna Stierna som bara är U13 gick till kvartsfinal i U15. Även det en mycket fin prestation.


U17

En av helgens prestationer svarade Wiktor Jönsson för då han som U15-spelare gick upp i U17 och spelade singel. Och det gjorde han så pass bra att det blev en finalplats. Mot slutsegrararen Björn Pekny fanns inte mycket att göra men en fin fjäder i hatten (OK, dålig ordvits) för Wiktor som visade att han håller bra för singeltempot en årsklass upp.

wiktor
Wiktor fick tre pallplatser i helgen.

 

Återigen ett stort tack till alla ledare, spelare och föräldrar som ställer upp och drar detta jättearrangemang i hamn. Halmstad Badmintonklubb bekräftar sin position som en av landets bästa tävlingsarrangörer.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info