Hoppa till sidans innehåll

Meget sjovt i Ikast

03 MAR 2019 22:43
37 spelare. 8 föräldrar. 2 ledare. 5 minibussar. 2 bilar. 1 Herbert. Det var ett rejält gäng som åkte iväg till Ikast på Jylland i helgen på vårens årliga klubbresa. Och oj vad kul det blev.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2019 22:43

Det började med lite extra sightseeing på den danska landsbygden. Danmark är ju vackert såhär års så vi passade på att spana in de pyttesmå landsvägarna vid Odense. :-)

Väl framme i den nya förläggningen på ISI-SportsCollege fick vi tränga ihop oss ordentligt i två klassrum och ungdomarna fick öva på att andas i takt och att navigera i ett mörkt rum där 99% av golvet består av luftmadrasser.

På lördagen gav vi oss iväg till fem hallar runtom på Midtjylland. Och våra spelare fick många fina matcher mot tufft danskt motstånd.

De flesta hade hamnat ganska bra i sina olika rekken och det nyttiga tuffa matcher för de flesta (man åker ju inte till Danmark för att spela enkla matcher).

Trots tufft motstånd kan vi konstatera att det blev flera medaljer till Halmstad

U13 C
Emil guld och Linus brons pojksingel
Emil och Hieu guld i dubbel
Emma silver i tjejsingel
Emma och Rut, silver i dubbel

U13 D
Alva B silver i tjejsingel
Alva B och Linnéa, guld i dubbel

U15 C
Jonte och Elias, guld i dubbel

U15 D
Amilia silver och Vega brons i tjejsingel

U17 B
Alva V, guld i singel
Mattis guld, Eskil silver i pojksingel
Eskil och Mattis, guld i U17 B

U17/U19 M
Olivia och Johanna, guld i U17/U19 M dubbel

Fina prestationer
Alla våra spelare gör bra ifrån sig och kämpar till sista blodsdroppen. Framförallt hittade Ludde och Jonathan nya nivåer i sitt spel och spelade sin bästa badminton hittills i karriären.

Även Linnéa, Alva, Amilia och Vega hittar nya höjder denna helg. Kul att se.

Även roligt att flera U15-spelare utmanar sig i A-klassen. Många nyttiga matcher mot hårt motstånd där det blev både vinster och förluster.

Och mycket övertygande av Olivia och Johanna att vinna den tuffaste klassen, Mesterrekke i dubbel.

A i gott uppförande
Men det som framförallt gläder är våra ungdomars fina uppförande. Både på banan och mot varandra. Man coachar, peppar, gnabbas och har kul, precis som det ska vara på en klubbresa.

Stort tack till föräldrarna som följde med och fick ta ett stort ansvar i sina hallar då Thomas och Jimmy fick flänga mellan de 38 spelarna. Det gjorde ni bra!

/Thomas och Jimmy

Såhär kul var det =D

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link