Hoppa till sidans innehåll

Matilda tog steget upp i A klassen.

07 JAN 2012 20:09
Bele Nordins Minne spelades i veckan i Göteborg. Läs Bosses glada och positiva rapport här nedan.
  • Skapad: 07 JAN 2012 20:09

Nyårskarameller i Göteborg när Matilda blev A-klassad och Isak överraskade tillsammans med klubbens nya mästercoach!

 

Med de goda tävlingsresultaten från Älmhult i minnet drog 9 spelare till Göteborg för att spela turneringen Bele Nordins Minne under trettonhelgen och syftet var naturligtvis att se om den goda formen fortfarande fanns där trots frosserier i skinka, köttbullar och lite mindre träning än vanligt.

Att Halmstad badminton är en klubb att räkna med även under våren visade sig tydligt i denna tävling. Bra spel i många matcher och som toppades av att Matilda blev A-klassad och Isak vann singel i U15!

Att Isak stod som slutsegrare kan delvis tillskrivas vår nye mästercoach, Amanda. Hon stöttade, peppade och gav goda råd som Isak följde till punkt och pricka. Om Isak var glad så var Amanda stormande glad. Vi ser gärna att fler av våra äldre och mer rutinerade spelare gör som Amanda. Det var härligt att skåda, Go for it Amanda!

Resultat

U13: Här blev Colin två i singel och två i dubbel tillsammans med Zacharias. Zacharias åkte tyvärr ut i kvartsfinal i hård och välspelad tre-setare där Zacharias hade matchboll!

U15: Här vann som sagt Isak singel och tillsammans med Noah kom de trea i dubbel. Noah förlorade sin kvartsfinal i en tre-setare även han.

B-klassen: Matilda’s mål denna helg var att ta den klass seger som saknades för att ta steget upp till A-klassen. Detta gjordes i damdubbel tillsammans med Sofia och det var inget snack om saken vilka som var bästa dubbelparet. GRATTIS Matilda till A-klassen! I singel togs sig Matilda lätt till final men där fick hon bita i gräset efter tre tuffa set mot Karin Molander från Västra Frölunda. Sofia kunde däremot inte göras sig själv rättvisa i singel pga av en dunderförkylning.

För våra herrar i B-klassen gick det sämre. Kristoffer var tvungen att avbryta tävlingen pga sjukdom och Anton var helt enkelt inte i form.

A-klassen: Här gjorde nog Amanda sina bästa matcher på mycket länge. Hon gick visserligen inte vidare från poolspelet men hon pressade bl a slutsegraren till en tuff tre-setare. Med lite mer kontinuerlig träning och lite mer matchträning kommer Amanda snart att vara en etablerad A‑klass spelare.

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info