Hoppa till sidans innehåll

Matilda och Olivia obesegrade i hemmatävlingen Nissanslaget

24 MAR 2013 15:18
350 spelare. 682 matcher. 2 hallar. 1500 bollar. Det är inget dåligt projekt Halmstad Badmintonklubb drar runt när man arrangerar Nissanslaget 2013.
Stort tack...
  • Skapad: 24 MAR 2013 15:18

Nissanslaget är en av Sveriges absolut största och bredaste badmintontävlingar. Här samsas 9-åriga nybörjare i med landslagsjuniorer, seniorspelare och motionärer. Trots det stora antalet matcher håller klubben ihop både tidsschema och tävlingslogistik på ett minst sagt imponerande sätt.

 

Tack för att Ni gjorde Nissanslaget 2013 till den fina tävling som det blev:

Hej alla badmintonfreaks!

 

Nu är en mycket intensiv badmintonhelg över och vi, Halmstad Badminton, vill tacka Er föreningar/ledare/spelare för att Ni alla var med och gjorde det hela till en badmintonfest (i alla fall tyckte vi i tävlingsledningen det). Det bjöds på mycket känslor, strålande spel och fair play från alla deltagande spelare.

 

Nissanslaget årsmodell 2013 blev en av Sveriges absolut största och bredaste badmintontävlingar. Denna helg samsades 9-åriga nybörjare med landslagsjuniorer, seniorspelare och motionärer (trots konkurrens av U15 SM i Askim denna helg). Det spelades drygt 680 matcher av 350 spelare under två dagar! Det är inte illa och att vi sedan lyckades hålla tidsschemat i stort sett hela helgen är vi mycket nöjda med. Men vi hade inte klarat det utan era insatser. Så en extra eloge till er ledare/spelare som på ett föredömligt såg till att allt fungerade på ett optimalt sätt.

Vi vill speciellt lyfta på hatten till spelare/föräldrar/ledare som var i Hallägrahallen (Nybörjartävlingen). Det fungerade bättre än vad vi någonsin vågat hoppats på.

 

De tre bästa klubbarna (Nationella tävlingen) under helgen blev

1)      Halmstad Badminton                             66,5 p

2)      Älmhults Badminton                              47,0 p

3)      Lugi Badminton                                    43,5

 

Vi är dock medvetna om att allt kan bli bättre så om Ni har några synpunkter på arrangemanget som sådant (positiva som negativa) och kan ge oss värdefulla tips på förbättringar tar vi emot dom med uppsträckta armar. Skicka dom via mail till This is a mailto link eller This is a mailto link om ni tycker det är bättre att ta det muntligt så slå en signal till 070-255 98 26 (Bosse Lundquist).

 

Vi kommer att ansöka hos SBF att få genomföra denna tävling även nästa säsong, helgen den 22-23 mars 2014, och vi hoppas att Ni dyker upp även då.

 

På återseende önskar Halmstad Badminton

Bosse Lundquist och Linda Jakobsson

 

P.S  Ni har väl inte glömt bort att anmäla Era ungdomar till Sveriges största badmintonläger i sommar,  Yonex Camp. För information om detta läger gå in på vår hemsida eller slå en signal till vårt kansli 035-369 19   D.S

 

Så hur gick det då?

2013-Nissanslaget-mathilda

Vinnarna:

Matilda Holm motsvarade sin förstaseedning i singel och vann hela damsingel A. I finalen hade dock Matilda svårt med spelet och tappade första set mot Sara Ericsson, men kunde bita ihop och vinna de två följande seten med 21-18, 21-11. Starkt av Matilda att klara pressen att vara förstaseedad.

 

2013-Nissanslaget-sofia

I dubbel var Matilda andraseedad ihop med Sofia Lundqvist (ovan). I finalen mot förstaseedade Amanda Karlsson/Stina Runesson spelade de mycket bra och kunde ta hem en hård tresetare och därmed klassegern i Damdubbel A. Sofia tog sig även till final i Damdubbel B där hon dock föll i en tuff tresetare.

 

2013-Nissanslaget-FilipMen Matilda var inte ensam om att vara obesegrad i helgen. Klubbens andra storslamsvinnare i Nissanslaget var Olivia Johnsson som vann flicksingel U11 utan att förlora ett enda set.

I dubbel kamperade Olivia ihop med Sara Stein och de tog hem dubbeln även här utan setförlust. Imponerande!

I U11 vann även Ludwig Holm pojksingelklassen. Han lyckades även ta sig till semifinal i den äldre klassen, U13, i par med Måns Lindroos.

 

Tom för svår för Filip och Jakob i A-klassen

2013-Nissanslaget-Filip

Klubbens duktiga U17-juniorer Filip Suwanphingka och Jakob Burestedt spelade bra under helgen och tog sig till till semifinaler i Herrsingel A. Filip vann sin semi (bilden ovan) men därefter blev det stopp mot förstaseedade Tom Andersson från Aura som dessförinnan hade besegrat Jakob i semifinalen.

Det återstår ett temposteg för Filip och Jakob innan de rår på de bästa U19-spelarna men de visade ändå under helgen att de är på god väg att hänga med i de äldre spelarnas tempo.

2013-Nissanslaget-Filip

Jakob Burestedt in action under semifinalen i Herrsingel A.

2013-Nissanslaget-Filip

U13 var kanske den starkaste klassen i hela tävlingen med flera av de bästa spelarna i Sverige på plats. Nellie Kleman åkte visserligen ut i semifinalen mot förstaseedade Sandra Alkner men visade att hon har gjort stora framsteg på senaste tiden och pressade Sandra hårt i matchen som slutade 21-14, 21-17.
 

2013-Nissanslaget-Filip

I Damdubbel B gick Sara Jönsson och Viktoria Wendt till final där de dock fick se sig besegrade av Louise Jönsson och Anneli Liljenberg, Malmö/Lugi. Halmstadtjejerna hade matchbollar i tredje set men kunde inte riktigt knyta ihop säcken. En hedervärd andraplats ändå efter starkt spel där de slog ut det andraseedade paret i semi.

 

2013-Nissanslaget-Filip

Även Amanda Nilsson-Ringi svarade för en stark insats i helgen då hon i par med Christoffer Tegnhammar tog sig till semi i mixeddubbel A. Där blev det stopp mot slutsegrarna Chan/Wengberg, men det blev en tuff tresetare där Gislaved/Halmstadparet till slut fick vika sig med 21-17 i tredje.

Ett stort tack till tävlingsledarna Bosse och Linda samt alla fantastiska föräldrar, ledare och ideellt engagerade HBMK:are som hjälper till att dra detta jätteprojekt i land!

 

RESULTATEN

Nissanslaget A/B/Ungdomsklasser >>

Nybörjarklassen >>


Skribent: Thomas Carlsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info