Hoppa till sidans innehåll

Många skratt på årets första klubbresa

04 OKT 2015 08:51
Reseledar-Bosse rapporterar från Älmhult.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2015 08:56

Detta år sattes nytt rekord på antalet spelare från Halmstad. I år var vi 30 spelare och 11 föräldrar (+ några till som kom på tillfälligt besök) som besökte ”Ingvar’s town”.

Föräldrarnas främsta uppgift var som vanligt att stötta sina adepter, glädjas i med- och motgång samt att påminna ungdomarna om att äta och dricka vatten. Den sistnämnda uppgiften är en utmaning som heter duga

Målet med denna tävlingshelg var att ha roligt, stärka sammanhållningen inom klubben samt att återigen lägga beslag på vandringspriset som bästa klubb. Mål 1 och 2 uppnåddes men vandringspriset gick tyvärr till Carlskrona som slog oss med ett fåtal vunna matcher (5 st tror jag det var).  

På kvällen samlades alla spelare och föräldrar på den lokala pizzerian. I det specialbokade pizzarummet tryckte vi in i så många juniorer det bara gick. Ljudnivån uppnådde ganska snabbt volymen a la stökig förskola dvs där alla skall försöka överrösta varandra. Stämningen var m.a.o på topp och syret i rummet tog slut snabbare än snabbt. Eftersom det var fri tillgång på läskeblask och att pizzorna servades hyfsat snabbt så var det lite mindre stoj en liten stund

Efter middagen gick ungdomarna tillbaks till hotellet på egen hand (men några föräldrar följde med på avstånd) för att göra slut på den sista överskottsenergin.

 

Resultat

Vi kunde efter tävlingen räkna in 8 guld, 3 silver och 5 brons.

 

U11: För ett år sedan förutspådde jag att Oliver skulle tar hem minst 2 medaljer. Det blev 1 guldmedalj i dubbel men i singeln lyckades han inte ta sig vidare från poolen MEN Oliver var den enda som slog slutsegraren i U11-klassen. Leo, Gustaf och Hugo var med för första gången och alla 3 gick vidare från poolspelet vilket är mycket bra gjort. Leo lyckades till slut ta en bronsmedlaj

U13: Kämpade alla mycket bra men vi lyckades inte riktigt nå ända fram. Värt att notera är att Nina som inte varit med tidigare år lyckades gå vidare från poolspelet. På killsidan lyckades Mattis bäst som var ytterst nära att ta sig till semifinal men föll i stenhård 3-setare i kvarten.

U15: Här visade Halmstad återigen att årgången 2002 håller mycket hög klass. Vinster av Olivia och Ludvig i singel och mixed tillsammans samt silver i dubbel för Noa och Mattis. En riktig kämpaseger gjorde Johanna i sin semifinal där det blev vinst med 21-19 i 3-set. Tyvärr tog den mentala orken slut vilket gjorde att hon förlorade sin semifinal i två raka och hon fick nöja sig med ett brons.

Övriga kämpade mycket bra och i stort sett alla gick vidare från poolspelet. Vad man kan undra är vad som händer nästa år när alla födda 2002 är 2:a års U15?

U-17: Här representerades Halmstad av Wiktor J som vann dubbeln och kom 2:a singeln. Inte dåligt med tanke på att Wiktor egentligen är U15-spelare

C-klass: Här ställde två vuxenmotionsspelare upp (Pär och Per). Dom kämpade och slet precis som dom gör på träning och låt dom tävla några fler gånger så kommer segrarna att rasa in.

B-klass: Här lyckades Nellie allra bäst med 1 guld (singel), 1 silver (dubbel med Lisa) och 1 brons (mixed med Victor H)!! Alla lyckades inte fullt lika bra som Nellie men alla kämpade och slet och hade övertaget i många matcher men lyckades inte knyta igen säcken. Dåliga tävlingsnerver eller var det bara otur?

A-klass: Här överraskade Julia med ett mycket säkert och temporikt singelspel. Det belönades med en slutseger utan att ha tappat ett enda set!!!! Det blev inte sämre i dubbel där Julia i par med Sofia gjorde processen kort med sina motståndare och vann komfortabelt.

 

För alla resultat klicka på länken nedan

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=BDC001A8-C5AE-473F-92CC-C6C11EEFD4A4

 

Jag vill till sist tacka alla föräldrar och spelare för en rolig helg och jag hoppas att ni hade lika trevligt som vad jag hade.

 

Hälsningar från en nöjd och stolt Reisleiter

 

Skribent: Bosse Lundqvist

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info