Hoppa till sidans innehåll

Många fina insatser i Wätterstad Cup

02 APR 2017 19:42
Det var blev många roliga matcher för våra duktiga spelare i Wätterstad Cup i Jönköping i helgen. Bäst gick det för Wiktor Jönsson som kämpade hem herrsingel U17 efter riktigt bra spel.
  • Uppdaterad: 02 APR 2017 21:30

Ett trettiotal ungdomar och föräldrar tog sig i helgen till Jönköping för att spela Wätterstad Cup. Med sitt geografiska läge och fina organisation lockar tävlingen riktigt många tävlande från hela Sverige och det blev också spel till nästan klockan 22.30 på lördagen och väl efter klockan 4 på söndagen. 

Så det var ett trött gäng som vände kosan mot Halmstad efter två heldagar i en varm och kvav badmintonhall. 

Många fina besked i helgen:

Som vanligt är det härligt att se alla kämpainsatser och inte en enda av våra spelare viker ner sig utan kämpar ända in i kaklet, även om motståndet var tufft.

Några betraktelser från bänken: 

U17
I den stenhårda konkurrensen gick det allra bäst för Wiktor som tog en riktigt fin seger i herrsingel U17 där han visade upp högt tempo och stundtals riktigt moget spel. Starkt att motsvara 1:a seedningen och ta hem segern. 

Linus spelar stundtals riktigt bra i U17 och har tempot för ett större spel i kroppen. Med fortsatt träningsflit kommer vinsterna också.

U15
I U15 gick Noa hela vägen till final där det dock blev förlust i två raka set. Noa är alltid härlig att se med sin fina teknik. Med lite mer stabilitet i högt tempo blir Noa svårslagen.

Även Mattis gör en fin turnering, framförallt i dubbel där han går till semfinal i par med Noa.

Alva spelar bra och tar sig vidare från poolen, en fin prestation som förstaårsspelare. Även Viktor J tar hem en tuff tresetare i poolspelet.

U13
Vår rekordstora U13-grupp kämpar som vanligt så svetten lackar. Trots många sjukdomsfall i helgen visar klubben upp imponerande bredd. Det är roligt att se vilka framsteg Anton, Jonathan, Elias, Otto, Leo, Elin och många fler har gjort. Med träningsfliten dessa grabbar och tjejer har kommer snart lite fler matchvinster också.

Bäst gick det för Agnes med tredjeplatser i dubbel och singel. Även Rebecka och Oliver spelade riktigt fin mixed och var en hårsmån från final.

Vuxenklasserna
Olivia, Lisa, Johanna, Ludde och Nellie valde att spela vuxenklasserna A och B. Alltid nyttigt att känna på det högre tempot i vuxenklasserna. Det blev en finalplats i damdubbel A för Olivia. Poolvinst i singel samt semifinal i dubbel för Nellie,: Även semifinalplats i mixeddubbel B för Lisa. Imponerande av våra U15/U17-spelare.

Victor Hammer visar också att han nu definitivt har A-klasstempo i kroppen. Poolseger för första gången och dessutom bra spel i dubbel med med Wiktor J.

Även roligt att se att så många föräldrar passar på att spela i B- och C-klass. Ska man ändå sitta i en badmintonhall kan man ju passa på =).

Stort tack till alla härliga spelare och föräldrar för en fin badmintonhelg.

RESULTATEN >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info