Hoppa till sidans innehåll

Många bra prestationer i Forzaspelen men Amelia var bäst !

11 OKT 2011 07:18
Vem vann, vem kämpade och vem bet i ett surt äpple? Läs Jan-Peter Klemans referat från helgen i Oskarström.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2011 18:30

Vi börjar med vår yngsta deltagare Ludwig Holm som gick till semifinal i U11 . Han förlorade mot Richard Luu i två raka set. Men kämpade verkligen bra. Med den energin kommer man långt.

Med denna turneringen gjorde några debut i tävlingsverksamheten för säsongen. Detta gällde bla Måns Lindroos , Viktor Knutsmark , Rasmus Böös , Anton Högman och Emil Bengtsson. De fick verkligen känna på att U13 håller bra klass. De slet bra på planen. Men de blev säkert varse om att det Kalle säger till dem på träningen  är inte bara tomma ord. Gå nu killar in och visa samma slit på träningarna så kommer ni snart se resultat på erat badmintonspel.

Bättre gick det för de mer turneringsvana killarna Colin och Zacke. Där vann den förstnämnde hela turneringen. Bäst motstånd fick han av Zacke som han mötte i semi. I dubbel gick de till final där de blev besegrade av Niklas Dymne och Albin Samuelsson i två raka set.

I DSU 13 fick Nellie och Lisa bita i det sura äpplet redan i gruppspelet. Jag tror Kalle får många revanchsugna tjejer ock killar på sin träning på tisdag! Rasmus och Nellie fick en liten framgång genom lottens hjälp där de kom till semi . Där mötte de Julia och Emil ifrån Oskarström som blev för svåra. De vann också alltihopa. Ingen skugga ska falla på Rasmus och Nellie som visade i sin premiär  att de blir att räkna med i alla sammanhang när de kommer i underfund med mixedspelet.

I U15 gick det bra för våra killar fastän man inte fick stå överst på pallen. Närmast var Karl och Markus som i  finalen i en stenhård tre tresetare fick stryk med 21-19 i avgörande mot deras skräckmotståndare Enok Gartwall och Ola Rodhin. Då hade man matchboll på dem i andra set. Men tyvärr  Karl och Markus . Det man gör på träning visar sig på tävlingarna! Var fokuserade hela tiden på träningarna för då så blir ni vinnare nästa gång ni möter dem!

Isak och Noah hade en bra tresetare i semin mot vinnarna men räckte inte ända fram. I singeln så gick Isak till semi där han fick stryk av Ola Rohdin. I samma klass visade Noah framfötterna och blir att räkna med längre fram .

I DSB gick det bäst för Maria och Viktoria som gick till semi. I dubbeln så gick Sara och Viktoria till final där de förlorade mot Stina Runesson och Ebba Rasmusson.

Dagens prestation vill jag framhålla Amelia Eriksson som vann mot Ebba ifrån Osm.Hon vann första set.I andra och tredje set så slet hon men vann inga avgörande bollar. När hon låg under med 20-13 i avgörande så fortsatte hon ändå att kämpa och vände setet till vinst med 
25 -23. Femstjärnigt!

I herrsingel B så fortsätter Filip att övertyga. Han vann i en tre setare över Mattias Sjören. Det är en fröjd att se Filip spela ut de äldre spelarna. Träning ger resultat !

I dubbel gick Anton och Filip till final där de efter en stenhård tvåsetare fick stryk.

Skribent: Jan-Peter Kleman

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info