Hoppa till sidans innehåll

Magnus och Cecilia dominerade SGP Laxaträffen 2012

16 DEC 2012 17:20
Resultaten, citaten och eftersnacket från årets badmintonhändelse i Halmstad, Svensk Grand Prix Laxaträffen, 2012.
  • Skapad: 16 DEC 2012 17:20

Magnus Sahlberg från BK Carlskrona och Cecilia Bjunér från Kista vann två kategorier vardera när årets badmintonhändelse i Halmstad gick av stapeln i Söndrumshallen i helgen. För hemmaklubbens räkning blev det en bra tävling. Felix Burestedt svarade för helgens skräll i elitklassen och Matilda Holm och Filip Suwanphingka försvarade Halmstads färger väl i A-klassen. 

1211Magnus_Cilla
Cecilia Bjunér och Magnus Sahlberg.

Felix skrällde i elitsingeln

En semesterresa till Mauritius eller semifinal i en SGP-tävling? Det valet ställdes Halmstad BMKs lovande junior Felix Burestedt inför sedan han sensationellt slagit Sakti Kusuma från Kista under lördagens kvartsfinal i Elitklassen.

Nu blev ju valet inte alltför svårt för Felix som satte sig på planet på söndagsmorgonen, men inte utan lite bitterljuv eftersmak.

”Ja, det var ju lite synd,” säger tränare Ronny Gunnarsson. ”Han hade absolut inte räknat med att gå vidare till finalspelet, men det är ju inte mycket att göra åt.”

Kvartsfinalen blev en riktig rysare där Felix till slut vann med siffrorna 21-17, 9-21, 21-19. Felix tilltänkta semifinalmotståndare, Mattias Borg från Mariestad, fick därmed en enkel resa fram till finalen som han vann med relativt bekväma  21-7, 21-17 mot Mikael Westerbäck från Göteborg.

”Det är klart att det var skönt att ha en match mindre i benen, men samtidigt tråkigt att Felix fick lämna W-O,” säger en nöjd Mattias efter finalen. Mikael som tvärtom hade en tuff tresetare i semi hade svårt att hänga med i Mattias tempo. ”Ja, taktiken var att hålla ett högt tempo genom hela matchen,” säger Mattias.

”Det funkade riktigt bra i första set, men mot slutet av andra set blev koncentrationen sämre och Mikael kunde komma närmare. Så det var skönt att kunna knyta ihop säcken även om tempot inte var så högt som jag ville mot slutet.”

1211MattiasBorg

Mattias Borg, Mariestad.


Tufft i damsingeln

Damsingelfinalen blev finalpassets jämnaste tillställning där Ellinor Widh från Malmö drabbade samman med Christine Pettersson från Skogås. Ellinor drev spelet och försökte hålla Christine i bakplan men fick slita hårt för att till slut vinna med 21-13, 21-23, 21-15.

”Ja, nu känns det riktigt bra,” säger Ellinor efter matchen. ”Det är alltid tufft att möta Christine, nästan allting kommer tillbaka. Min taktik vara att hålla henne henne i bakplan, men det är en väldigt jobbig taktik att hålla. Jag blev lite ivrig, framför allt i andra set men överlag är jag jättenöjd med mitt spel.”

1211_ElinorWidh

Ellinor Widh in action.


Magnus och Cecilia dominerade dubbelklasserna

I mixedfinalen ställdes Magnus Sahlberg, Carlskrona och Cecilia Bjunér, Kista mot Patrik Lundqvist och Amanda Wallin från Malmö. Det blev en ganska svajig tillställning som  Magnus och Cecilia till slut kunde vinna med 21-18, 21-17. ”Ja, vi fick inte riktigt kontroll på matchen som vi ville,” säger Magnus efteråt. ”Vi försökte spela ’blött’ och hålla ner bollen men spelet gick lite upp och ner.” Magnus och Cecilia har spelat ihop sedan i höstas och tog med detta sin första SGP-seger.

Cecilia var även i final i damdubbel i par med Christine Pettersson från Skogås. För motståndet stod Louise Eriksson och  Amanda Wallin från Malmö. Christine kom i stort sett rakt in från den tuffa damsingelfinalen som hon förlorat i tre set. ”Ja, jag var riktigt trött, men jag lyckades tänka bort det, och dessutom var Cilla helt grym idag,” säger Christine som var nöjd med att få revansch från singelförlusten.

I herrdubbel Elit hade Karlskronaparet Magnus Sahlberg/Jonathan Nordh tagit sig till final efter att bland annat ha besegrat Kistas indonesiska par Sandi Darma Kusumah/Sakti Kusuma i en mycket välspelad dubbel. Själva finalen mot Hannes Karlsson / Albert Sjöström från Göteborg/Umeå blev lite av ett antiklimax då Albert i andra set stukade till en redan sargad fot och fick bryta matchen.

1211JonathanMagnus
Jonathan Nordh och Magnus Sahlberg från Carlskrona vann herrdubbel Elit.


Matilda och Filip imponerade

1211MatildaFör Halmstad Badmintonklubb blev tävlängen ett steg framåt. Förutom Felix skräll i elitklassen spelade även Filip och Matilda bra i A-klassen.

Filip var snubblande nära att ta sig till final när han hade tre matchbollar i tredje set mot Napoleon Wallin från Arvidsjaur. Vid 20-18 fick Filip ett upplagt läge vid nät men missade bollen och Napoleon kunde gå vidare och vinna matchen.

Matilda tog sig hela vägen till final där dock den bollsäkra Seydi Aktan från Aura blev för svår och Matilda fick ge sig med siffrorna 21-11, 21-19.

”Just nu känns det ju skit,” säger Matilda efter finalen. ”Spelet funkade inte alls i första set och även om det blev lite bättre i andra så gjorde jag ingen bra match, men jag är ändå ganska nöjd med att ha tagit mig till final.”

En av Sveriges största badmintontävlingar

Arrangörsmässigt gör klubben återigen en stabil insats trots att det i år var svåra förutsättningar med många deltagare i flera hallar och dessutom ett besvärligt väder som gjorde att en del deltagare fastnade på vägarna. Överlag höll dock arrangemanget ihop mycket bra och Halmstad kan stoltsera med en av Sveriges absolut största badmintontävlingar.

Stort tack till Jörgen med tävlingsstab som drar ett tungt lass med denna tävling.

RESULTAT SGP LAXATRÄFFEN ELIT >>
RESULTAT LAXATRÄFFEN ABC >>

 

Artikel i Hallandsposten >>

Skribent: Thomas Carlsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info