Hoppa till sidans innehåll

Lyckat sportlovsläger

03 MAR 2016 14:01
Under sportlovet arrangerades det ett tredagarsläger måndag-onsdag. Det blev ett väldigt lyckat läger där vi hade 32 spelare anmälda.
  • Skapad: 03 MAR 2016 14:01

Vi hade en stor spridning av åldrar där vi hade U11 upp till U17. Därför var det bra att vi var fyra tränare på plats, Olle, Emma, Colin och Julia. Detta gjorde att vi kunde dela upp lägret i två delar, där de yngre var en grupp U11/13 och de äldre var en grupp U15/17. På så sätt kunde vi få en mycket mer effektiv träning.

 

Vi drog igång alla träningar med det roligaste av allt om man frågar oss tränare nämligen en 20-30 minuters låång uppvärmning. Och vi avslutade varje träning med 15 min streching, och vi insåg att vi har mycket att utveckla när det kommer till smidigheten. ;)

 

Fösta dagen jobbade vi mycket på den grundläggande tekniken i fram och bakplan. Andra dagen blev det mer spelövningar, där vi tog in delar av gårdagens träning och mixtrade ihop till olika moduler. Fokus hade vi framförallt på att komma högt upp på nätet och ta bollen tidigt. Vi hade också en lagtävling del 1 där vi hade olika stafetter, vi räknade ihop poängen och hade med oss dom under nästa deltävling.


På kvällen fick ena gruppen gå med Olle och Emma till en squashbana och ha olika fysövningar medan den andra gruppen fick vara kvar med mig och Colin och spela lite matcher. Efter halva tiden skiftade vi grupper. När sista passet var avklarat var det många trötta miner och det blev en tidig kväller för de flesta.

 

På onsdag morgon hade vi som vanligt lite morgonjogg innan frukosten sedan var det dags för lagtävling del 2. Här hade vi lagmatcher som vi ledare hade suttit med under kvällen och skrivit ihop. Det blev otroligt jämnt där lag 2 och lag 4 hamnade på samma poäng. Därför fick vi ledare arrangera en sista avgörande match mellan Tim Nilsson (lag 2)och Nicholas Broström(lag 4). Vi hade då en huvuddomare Olle Ingemarsson, en servedomare Colin Hammarberg och två linjedomare Emma Stierna och Julia Jansson. Där vi skulle visa hur en riktig tävling med domare gick till. Detta belv en otroligt jämn och spännande match men Nicholas vann till slut och lag 4 blev vinnarna för matchomgångarna.

 

Sista deltävlingen alltså del 3 hade vi tema känsla, varje lag skulle stå vid baslinjen och serva över en boll och försöka få nätrullare. Där visade lag 1 vart skåpet skulle stå och blev därmed vinnare för tema känsla.

 

Det blev ett väldigt lyckat läger med mycket skratt och mycket träningar. Många gick hem med trötta och glada miner och en del träningsvärk hoppas vi!

Vi tränare ger detta läger 8 tummar upp! =)


Sportlovsläger - bild tummenupp

Skribent: Julia Jansson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info