Hoppa till sidans innehåll

Lyckad start på säsongen med läger!

27 AUG 2017 15:44
Nästan 13 träningstimmar har pressats samman under 2,5 dagar i hallen. Det säger en del om helgens läger: mycket träning. Läs vad mer Felix har att berätta om helgens läger.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2017 21:51

Under första delen av lägret var det fokus på singelträning: teknik och taktik. Tekniken bestod till mestadels av skurna slag nedåt, i syfte att skapa bättre lägen längre fram i duellen, eller bara att hålla bollen neråt.

Här behöver många spelare bli bättre på att komma snabbt upp med racket, men framförallt att korta ner rörelsen och få upp rotationen i underarmen-fingrarna vid de skurna dropparna. Detta kunde framförallt ses vid de utåtskurna slagen.

Vi tränade även defensivt i singel, med fokus på att komma ut med racket tidigt till bollen och avgöra om man ska spela in bollen lite längre in i banan (för att inte ge motståndaren något läge och själv vara redo på nästa boll). Eller om man skulle ta sitt läge att spela bollen nära nät genom att vara tidig på bollen. Alltså att göra rätta taktiska beslut i defensiven.

I dubbel tränade vi mycket på kort sving på nätet, och att efter tryck vara snabbt klar med racket och täcka av den sidan man står på. Därefter får partnern bakom rätta sig och täcka upp den öppna ytan.

I dubbeldefensiv var det fokus på kort sving med snärt, där vi försökte flacka in bollarna och leta luckor mellan motståndarparet.

Även här behöver spelarna träna på att få in mer underarm och fingrar och kort sving. I defensiven men framförallt på nätet vid tryck.

Vi är nöjda med lägret och tycker att spelarna har arbetat på bra. Det har varit mycket träning så vi hoppas att spelarna har fått nya saker att tänka på som de kan arbeta vidare med.

/Felix Burestedt

Skribent: Olle Ingemarsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info