Hoppa till sidans innehåll

Logistik på hög nivå i danska Ikast

05 MAR 2017 18:09
57 personer. 8 fordon. 9 badmintonhallar. Det var inget litet logistikprojekt klubben gav sig på när man styrde kosan mot danska Ikast i helgen, ledda av klubbens grand old man Kalle Overgaard.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2017 22:56

I fredags förmiddag gav sig en minibusskaravan av från Söndrumshallen lastade med 36 spelare, 21 föräldrar och en Herbert.

Målet? Jättetävlingen ISI-Cup i danska Ikast som i år lockat hela 800 ungdomsspelare från hela Nordeuropa i åldrarna 9-19 år.

Efter nästan sju timmar i bil var vi framme vid vår femstjärniga förläggning där vi fick njuta av utsökta skolsalslinoleumgolv. (Särskilt de som valt att ta med luftmadrasser med hål i.)

Tuffa matcher och många lärdomar
I år hade vi placerat våra spelare i lite tuffare klasser jämfört med förra året. Det blev därmed inte lika många framskjutna placeringar, men däremot många tuffa och lärorika matcher för alla våra spelare som verkligen fick bekänna färg i stenhårt internationellt motstånd.

Bäst gick det för Agnes som vann flickdubbel U13A (dessutom tvåa i singel) och Klara som helt dominerade damsingel U17/U19A genom att vinna både dubbel och singel. Mycket starkt av tjejerna!


Klara och Agnes med deras danska dubbelpartner.

Även Rebecka C och Elin spelade jättebra dubbel i helgen och kom tvåa i flickdubbel U13B. Rebecka blev även trea i singel.

Trea blev även Rebecka S och Nina i flickdubbel U13B samt Gustav och Viggo i pojkdubbel U13B.

Det blev också tredjeplatser för Lisa/Johanna i U17/U19A i både singel och dubbel.

Dessutom en tredjeplats för Victor Hammer i herrsingel U17/U19A i mycket tufft motstånd.


Fler glada medaljörer.

Lagandabygge
Helgens behållning var ändå att se den fantastiska laganda och omtanke som våra ungdomar visar upp. Ständigt glada tillrop, stöd och tröst vid förluster och många skratt blev det under helgen.

Bevis på det:

Ett stort tack till alla föräldrar som ställer upp och kör och framförallt tränarna Olle och Julia för deras härliga engagemang och så såklart till holdleder Kalle. Vi ses i sommar på Pileallé i Köpenhamn. =)

Hur gick det med logistiken då?
Jodå. Relativt få borttappade barn, alla i tid till matcherna och endast de två yngsta deltagarna tagna av gränspolisen. Det är väl ändå godkänt?

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info