Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM i U13, ur ett föräldraperspektiv!

11 MAJ 2015 21:34
Mats och Ulrika Tellander rapporterar från U13-Lag SM i Stockholm där Halmstad skrällde och kom på fjärde plats!
  • Skapad: 11 MAJ 2015 21:34

Bosse ställde frågan till våra ungdomar: Vill ni vara med i lag-SM?

Självklart, var svaret!

Halmstad Badminton var en klubb av tio som hade möjlighet att plocka ihop ett lag, inte alla klubbar förunnat. Detta var något vi föräldrar insåg först när vi kom till tävlingen.

Några veckor innan avfärd börjar uppladdningen med lag-träning. En fantastisk rolig träning enligt ungdomarna. Fast det tycker de i och för sig om all träning, bara det handlar om badminton !

Direktiven från coacherna Bosse, Niclas och Julia är tydliga. Spelarna åker med coacherna och ska klara sig på egen hand, inklusive att sova med varandra. Syftet är att stärka gemenskapen ytterligare mellan spelarna. Bra tänkt! Föräldrarna kan stanna hemma om de vill. Vissa föräldrar känner sig tryggare än andra med detta…

Helt onödigt visar det sig! Denna resa var precis som en charterresa med all inclusive. Till och med Lollo & Bernie fanns på plats men i form av maskoten Herbert och Bosse Banan ;-).

Så kommer dagen då alla ungdomar, dvs Eskil, Sara, Mattis, Olivia, Ludwig, Hanna och Noa packar in sig i minibussen och beger sig mot Stockholm. Vi föräldrar och syskon kommer efter i bilar som trogna supporters .

Vi landar in på hotellet, en snabb middag och sedan försvinner alla ungdomar in på sina rum. Vi vuxna gör som man gör på charterresa, vi träffas och umgås!

Lördagen bjuder på en tidig uppstigning. Efter en snabb frukost är det äntligen dags! Invigning klockan 08.00. Spelarna tågar in till musik och nationalsången spelas.

Dags att dra igång! Spänningen ligger i luften…

Dagen inleds med spel mot lag Spårvägen. I en hall som tjänat många mästerskap bjuds det på tropisk luft och ett ljud som påminner om VM i Brasilien. Det trummas, tutas, hejas och klappas. Lag Halmstad kommer igång och kämpar till sig sina första lagpoäng. Efter nio matcher uppdelat på tre kategorier är det dags för lunch. Första duellen slutar med 7-2 till Spårvägen.

Återigen har reseledarna, förlåt coacherna, fixat. Maten är beställd, det är bara för ungdomarna att sätta sig att äta. Vi övriga vuxna kan lugnt gå och äta på egen hand.

Eftermiddagen bjuder på fantastiska matcher. Lag Halmstad spelar mot Kista. Tufft motstånd även här. Vi föräldrar och de spelar som inte spelar har börjat förstå upplägget på lagspelet och går in i rollen som hejarklack till 100%. Som alltid på en charterresa bjuds det på underhållning, denna av det mest nervkittlande slaget. Det är nästan lika svettigt att sitta på läktaren som att vara på banan. Adrenalinet pumpar. Tutorna tutar och trummorna slår. Matcherna mot Kista slutar med 5-4 till Halmstad. Jippi, laget har vunnit sin första om gång!

I pausen bjuder Bosse på bananer och Niclas på bullar.

I dagens sista omgång möter Halmstad värdlaget Skogås. Ungdomarna är nu på topp, vi i publiken också. De spelar sitt allra bästa, flyger över banorna och överträffar sig själva. Alla är fantastiska! Vi och andra i publiken jublar som aldrig förr, ljudnivån är långt över en godkänd nivå ;-). Omgången slutar med 7-2 till Halmstad. Vinst igen!

Lag Halmstad har gått till semifinal!!

Åter på hotellet fortsätter spelarnas all inclusive. De får välja mat och dricka hur mycket läsk de vill . Till efterrätt bjuds det på glass och många skratt! Alla somnar med ett leende på läpparna! Coacherna kan pusta ut efter dagens anspänning.

Söndag – dags för semifinal. Nu återstår bara de fyra bästa lagen i Sverige och Halmstad är ett av dem! Första rundan går mot Fyrisfjädern. Hårt motstånd och lite morgonseghet ledde till att Fyrisfjädern vann med 7-2. Detta lag vinner sedan hela tävlingen och blir Svenska Mästare.

Lunch igen! Spelarna packas in i bussen och åker och äter. Vi övriga vuxna tar lunch på egen hand.

Dags för sista omgången. Ungdomarna har laddat om och är taggade! Coacherna fyller på med ny uppvärmning, nya goda råd, peppningar och hejarop! Motståndet är jättetufft. Alla kämpar väl men Spårvägen vinner återigen, denna gång med 6-3.

Helgen lider mot sitt slut. Alla är jättetrötta men glada och nöjda över att ha kommit fyra i lag-SM 2015! Spelarna packas återigen in i bussen och coacherna har ytterligare fem timmar kvar med tjo och tjim… Vi andra njuter av tystnaden i bilen . Inga tutor eller trummor, bara en stolthet över hur fantastiska ungdomar vi har och vilka fantastiska tränare de är förunnade!!

Vi tackar Julia, Niclas och Bosse för en oförglömlig helg!! Ni är guld värda! Att det finns människor som ställer upp på detta sätt är helt fantastiskt!!!

Skribent: Mats och Ulrika Tellander

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info