Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM i U13, ur ett föräldraperspektiv!

11 MAJ 2015 21:34
Mats och Ulrika Tellander rapporterar från U13-Lag SM i Stockholm där Halmstad skrällde och kom på fjärde plats!
  • Skapad: 11 MAJ 2015 21:34

Bosse ställde frågan till våra ungdomar: Vill ni vara med i lag-SM?

Självklart, var svaret!

Halmstad Badminton var en klubb av tio som hade möjlighet att plocka ihop ett lag, inte alla klubbar förunnat. Detta var något vi föräldrar insåg först när vi kom till tävlingen.

Några veckor innan avfärd börjar uppladdningen med lag-träning. En fantastisk rolig träning enligt ungdomarna. Fast det tycker de i och för sig om all träning, bara det handlar om badminton !

Direktiven från coacherna Bosse, Niclas och Julia är tydliga. Spelarna åker med coacherna och ska klara sig på egen hand, inklusive att sova med varandra. Syftet är att stärka gemenskapen ytterligare mellan spelarna. Bra tänkt! Föräldrarna kan stanna hemma om de vill. Vissa föräldrar känner sig tryggare än andra med detta…

Helt onödigt visar det sig! Denna resa var precis som en charterresa med all inclusive. Till och med Lollo & Bernie fanns på plats men i form av maskoten Herbert och Bosse Banan ;-).

Så kommer dagen då alla ungdomar, dvs Eskil, Sara, Mattis, Olivia, Ludwig, Hanna och Noa packar in sig i minibussen och beger sig mot Stockholm. Vi föräldrar och syskon kommer efter i bilar som trogna supporters .

Vi landar in på hotellet, en snabb middag och sedan försvinner alla ungdomar in på sina rum. Vi vuxna gör som man gör på charterresa, vi träffas och umgås!

Lördagen bjuder på en tidig uppstigning. Efter en snabb frukost är det äntligen dags! Invigning klockan 08.00. Spelarna tågar in till musik och nationalsången spelas.

Dags att dra igång! Spänningen ligger i luften…

Dagen inleds med spel mot lag Spårvägen. I en hall som tjänat många mästerskap bjuds det på tropisk luft och ett ljud som påminner om VM i Brasilien. Det trummas, tutas, hejas och klappas. Lag Halmstad kommer igång och kämpar till sig sina första lagpoäng. Efter nio matcher uppdelat på tre kategorier är det dags för lunch. Första duellen slutar med 7-2 till Spårvägen.

Återigen har reseledarna, förlåt coacherna, fixat. Maten är beställd, det är bara för ungdomarna att sätta sig att äta. Vi övriga vuxna kan lugnt gå oc