Hoppa till sidans innehåll

Knapp förlust i premiären mot Skogås

26 SEP 2016 20:53
Det blev en snöplig förlust för vårt förstalag i premiärmatchen i Svenska Badmintonligan. 2-4 mot Skogås i en match som mycket väl kunde ha svängt åt andra hållet.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2016 22:35

Det var de jämna matcherna som avgjorde när Halmstad spelade sin första SBL-match på 15 år mot Skogås tidigare ikväll. 

Filip Suwanphingkha fick ge sig med 9-11 i femte och avgörande mot Morgan Lidman och Sofie Holmboe Dahl fick också se sig besegrad i en femsetare mot danska klubbkompisen Irina Anderssen. 

Efter dessa två matcher plus en förlust i mixed hamnade Halmstad i ett 3-0-underläge som man sedan nästan lyckades vända. Felix tog sin singel kassaskåpssäkert och Line och Sofie vann damdubbeln i fyra set.

Avgörandet kom i herrdubbeln där Felix och Jakob spelade mycket jämt med Carl Harrbacka och Morgan Lidman men fick se sig besegrade med supertajta 11 -10, 9-11, 11-10, 11-9. 

"Ja, det var snöpligt," kommenterar Niclas Rosengren efter matchen. "Vi förlorar två superjämna matcher i början och får sedan kämpa i underläge. Både Filip och Sofie spelar bra och i damsingeln bjuds vi på riktigt bra badminton. Men jag tycker ändå vi gör en bra match och visar att vi inte viker ner oss när vi nästan lyckas vända. Det är vår första match och första gången vi spelar till 11 så vi tar med oss mycket lärdomar till hemmapremiären nästa vecka."

På onsdag nästa vecka tar vi nya tag, då möter vi Umeå hemma i Söndrumshallen. Vi ses där.

Resultaten här >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info