Hoppa till sidans innehåll

Kassaskåpssäker seger mot Spårvägen

16 NOV 2016 21:35
Det blev aldrig någon riktig nerv i matchen när Halmstad tog hem en säker seger i tredje omgången av Svenska Badmintonligan borta mot Spårvägen. 5-1 i matcher och 16-3 i set talar sitt tydliga språk.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2016 22:10

"En riktigt stabil laginsats," säger en nöjd Lagledar-Niclas efter matchen. "Vi har ett starkare lag på pappret men samtidigt är det inte lätt att som nykomlingar gå in och vinna måstematcher. Men vårt unga lag presterade verkligen idag och visade klass. Starkt."

Spårvägen har haft en tuff inledning på säsongen och när de dessutom fick Mattias Norell skadad dagen innan match hade de inte mycket att sätta emot Halmstad.

Felix Burestedt och Sofie Holmboe Dahl visar att Halmstad har två rikigt starka kort i singlarna som kommer att bli svårslagna även för topplagen. Sofie blev mycket rättvist utsedd till matchens lirare,

I mixed och dubbel imponerar även Louise Eriksson som helt ägde dubbelspelet, precis som hemma mot Umeå senast.

Även Filip gör en gedigen insants och vinner sin singel i tre raka set.

Den enda plumpen i protokollet kom i herrdubbeln där vårt unga lag ännu inte rikigt har erfarenheten och tyngden. Men det var inte långt ifrån att även herrdubbeln gick i Halmstads favör. Filip och Jakob hade ett vunnet set och var riktigt nära i nästa (10-11) mot Simon Sandholm och Agaton Svenaeus. Med det setet i bagaget hade resultatet kanske kunnat bli ett annat.

Men på det hela taget en mycket stabil insats av vårt unga lag som nu lägger sig i toppskiktet av tabellen inför nästa match hemma mot Kista 19 december.

RESULTATEN HÄR >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info