Hoppa till sidans innehåll
Foto: René Lagerwaard

Jadå! Felix fortsätter skrälla. Pallplats i Dutch Open efter dramatisk kvartsfinal.

11 OKT 2019 23:20
Halmstads Felix Burestedt fortsätter att imponera i Holland. Efter en dramatisk kvartsfinal mot Sergey Sirant från Ryssland är Felix nu den enda europeiska spelaren kvar i högkvalitativa Dutch Open.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2019 23:20

"Det känns jädrigt gott," säger Felix när vi når honom på telefon efter skrällsegern i kvarten.

"Men kroppen känns fortfarande bra, jag har fått lite massage nu och det är skönt att bara ha en match om dagen här nere, så jag känner mig redo för semin imorgon."

Men låt oss ta det från början
Efter att ha slagit träningskompisen Jakob Nilsson relativt enkelt i första omgången väntade svåra ryssen Vladimir Malkov. Det blev en riktig holmgång som Felix till slut vann i set.

"En tuff match, men jag kände att han darrade lite på slutet och jag fick ett psykologiskt övertag," säger Felix. "Riktigt skönt att ta hem den."

I åttondelen stötte Felix på tysken Kai Shaeffer som han förlorade mot ganska stort i Belgien senast.

"Ja, fast ärligt talat så spelade jag ganska dåligt i den matchen. Men den gjorde att jag hade med mig nyttiga lärdomar in i denna matchen och visste hur jag skulle spela."

Och mycket riktigt kunde Felix återigen sega hem en tuff tresetare.

Dramatiskt värre i kvarten
I kvartsfinalen väntade alltså återigen en ryss - Sergey Sirant som slagit tungviktare som Toma Popov och Toby Penty på väg till kvarten.

"Ja, jag tror han var lite mer sliten än vad jag var i början på matchen, men det hör också till," säger en nöjd Felix som jobbat mycket med fysiken på senaste.

Och det skulle alltså bli synnerligen dramatiskt.

Efter ett ganska bekvämt första set och ledning 7-1 i andra såg Felix ut att gå mot en säker seger.

Men ryssen vände och skaffade sig setbollar vid 20-17 efter ett flertal tveksamma domslut till Felix nackdel. Med nerverna utanpå tröjan på båda spelarna kunde dock Felix vända tillbaka 20-20.

I nästa boll trycker Felix på nätet. träffar Sirant och domaren dömer något underligt 20-20 (igen?). Servedomaren får ingripa och ge Felix matchboll. 

Matchboll och nytt tryck av Felix, återigen döms det fel, denna gång till Felix fördel och matchen är i hamn.

Ett märkligt avslut men trots allt, en riktigt stark prestation o