Hoppa till sidans innehåll

Jaaa! Seger mot Kista med 4-2

19 DEC 2016 21:33
Halmstad Badminton svarade för en riktig skräll när man tidigare ikväll slog förra årets SM-finalist Kista hemma i Söndrumshallen med 4-2. Felix blev matchvinnare men det var tjejerna som lade grunden genom kassaskåpssäkra segrar.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2016 23:58

Det var tjejerna som bäddade för segern genom att Sofie slog Linda Pertiwi Mutiara i tre förvånansvärt enkla set och Line och Louise gjorde processen kort med Kistaparet i damdubbeln. 

Det gav Halmstad chansen att ta hem nyckelmatcherna Herrsingel 1 och Mixeden. Här visade Felix verkligen att han är en av SBLs bästa spelare genom att vinna över Setyaldi Putra Wibowo i tre raka set.

Men det var långt ifrån en överlägsen seger. Redan första bollduellen satte an tonen i vad som skulle bli kvällens mest välspelade match där båda spelarna bjöd den månghövdade publiken på riktigt fantastisk badminton.

Felix kunde behålla trycket i sitt anfallspel matchen igenom och vinna med 11-9, 11-7, 11-6. Mycket imponerande.

Tappra insatser i dubbel och herrsingel 2
I herrsingel två hade Colin som väntat svårt att hänga med Andy Tsai men svarade ändå för en godkänd insats där han var nära att knipa första set.

Jakob och Linus ska också ha all heder för sin herrdubbel där de pressade erkänt duktiga Wibowo/Wirawan i två av de fyra seten. 

Men det blev alltså Felix och Louise som kunde avgöra till Halmstads fördel genom att vinna mixeden.

"Jag tänkte inte så mycket när vi gick in i mixeden," säger Felix efter matchen. "Jag hade en rikigt bra känsla efter singeln så det var bara att gå in och kötta. Dessutom kändes det som om de hade mer press på sig och vi hade allt att vinna."

Och vann gjorde alltså Felix och Louise i tre raka set och Louise fortsätter att imponera väldeliga i dubbelspelet.

Över tvåhundra personer i hallen skapade feststämning
Stort grattis och tack till alla som dök upp och stöttade oss i kväll. Vi är nästan 220 personer på plats i hallen och stundtals blir det faktist riktigt gott tryck. Stort tack till vår egen Jocke Freij i DJ-båset och dessutom en eloge till Ludde och Wiktor som räddade matchen genom att testa extra bollar =D. 

Nu tar vi jullov och laddar om batterierna för nästa match borta mot Täby i januari. 

Resultaten >>

Se matchen streamad >>

Bilder från kvällen:

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info