Hoppa till sidans innehåll

Jaaaaa! Stark hemmaseger mot Aura!

25 NOV 2019 22:44
Ännu en gång visar Halmstad lagmoral och kniper en 4-2 seger mot svårspelade Aura. Men det satt långt inne. Filip och Felix blev matchvinnare efter en avgörande och mycket underhållande herrdubbel. Och Olle och Elisa var nära att skrälla...
  • Uppdaterad: 25 NOV 2019 22:44

Både Aura och Halmstad saknade tongivande spelare i måndagens tajta ligamatch, vilket också satte lite griller i huvudet på lagledarna. "Jag var dönervös under herrdubbeln," säger Ronny. "Starkt av grabbarna att knyta ihop det i deras första dubbel ihop."

Väntade segrar inledningsvis
Men det började alltså med väntade segrar i herrsingel och damdubbel.

Felix vann sin singel relativt komfortabelt mot Adrian Levin medan Filip fick slita hårt mot en mycket svårspelad Malte Thurgod. Men till slut gav Filips högre tempo utdelning och det blev seger med 3-1 i set.

Det var även kul att få se Sveriges bästa damdubbelpar Emma Karlsson och Johanna Magnusson i Söndrumshallen. Även om Halmstadtjejerna Irina och Elisa försökte, fanns det inget att göra mot Malmöduon som imponerade.

Olle och Elisa nära att skrälla
Imponerade gjorde även Olle och Elisa i mixeden när de pressade favorittippade Emil Hybel/Johanna Magnusson till en femsetare. En mycket underhållande match där tränar-Olle fick visa vilken duktig spelare han är.

Stark Irina
Irina är i riktigt bra form vilket också blev tydligt i damsingeln mot Frederikke Lund från Aura. Stark 3-1-seger med riktigt bra säkerhet i högt tempo.

Filip och Felix räddade sviten
Vid 3-2 till Halmstad blev alltså herrdubbeln avgörande. En tuff uppgift för Felix och Filip som faktiskt gjorde sin första dubbel någonsin i Badmintonligan. Emil Hybel/Adrian Levin spelade inspirerat och tajt och tog ledningen med 2-1 i set och det var lite oroligt i Halmstadlägret. 

Men Felix och Filip spelade upp sig och drog upp tempot och kunde till Halmstadpublikens stora förtjusning ta en bekväm ledning i femte set. Seger med 11-3 i sista och publiken kunde pusta ut.

Laget levererar igen!
"En riktig lagseger," säger Niclas Rosengren efter matchen. "Skönt att Filip och Felix kunde knyta ihop säcken och ta hem herrdubbeln. Vi har faktiskt inte förlorat en herrdubbel i ligan på över två år så det var kul att killarna kunde behålla sviten trots att vi saknade vårt herrdubbelankare Mikkel."

Olle och Filip om matchen

Vinsten innebär att Halmstad behåller sin andraplats i tabellen och behöver ta en pinne mot Fyrisfjädern i sista matchen för att ta säkra andraplatsen.

TACK!
Stort tack till alla som kom och tittade och till alla er som fixar med roddning, matlagning mm på dessa badmintonfester.

Och extra stort tack till alla kidsen i badmintonskolan som kom och hejade och fick chansen att spela med ligaspelarna innan matchen!

RESULTATEN >>

BILDERNA

TABELLEN

 PoängSpeladeVinsterFörlusterMatcher
Påvelund 17 6 6 0 26-10
Halmstad 15 6 5 1 24-12
Fyrisfjädern 13 6 4 2 23-13
Trollhättan 8 6 3 3 17-19
BMK Aura 6 6 2 4 16-20
IFK Umeå 6 6 1 5 15-21
Täby 4 6 2 4 10-26
V Frölunda 3 6 1 5 13-23
Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info