Hoppa till sidans innehåll

Jaaaaa! Seger i andra kvartsfinalen och vi är i SM-semi!

01 MAR 2018 22:22
Oj som våra lirare lyfter sig när det verkligen gäller. En gedigen laginsats bäddade för den andra 5-1 segern mot Umeå. Och det var Line som fick äran att avgöra!
  • Uppdaterad: 01 MAR 2018 22:56

Men oj så oroligt det såg ut i början. Felix och dubbeltjejerna hamnade båda i underläge med 0-2 i set och det började osa golden set helt plötsligt.

Felix hade ikväll inte mycket att sätta emot Gabriel Ulldahl som spelade i princip felfri singel. Inte mycket att göra åt Gabbe när han spelar så.

Slitvargarna Louise och Line
Men på banan bredvid slet sig Line och Louise tillbaka in i matchen. Med tröga bollar blev det en riktig slitvargsdubbel som Louise och Line till slut vann. 11-1 i sista set och tjejerna visade att de är ett av seriens absolut bästa damdubbelpar.

Filip är på G!
Herrsingel 2 var ett osäkert kort på förhand. Men Filip visade att han har gryende storform och vann med 3-1 i set mot Albin Hjelm. Filip spelade riktigt teknisk och fin badminton i högt tempo och är svårslagen när han spelar såhär.

Lycklig Line fick avgöra
Lines singel hade vi nästan räknat bort efter att hon förlorat med 0-3 mot Umeås superjunior Olivia Wänglund borta i måndags. Och det såg ut att gå likadant i denna matchen då Olivia spelade riktigt tung singel och missade minimalt i första set. 3-11 och det var nog många i Söndrumshallen som började fundera på nästa match.

Men så hände något.

Line slet sig tillbaka och kämpade som ett djur för att ta sig tillbaka in i matchen. Hon tog sig fram till 10-10 och setboll och kunde se ett lyft från Olivia segla ut i sidled. 1-1 och Line fick segervittring. Därefter kämpade hon sig till de två nästkommande seten med 11-10 gånger 2.

En riktigt imponerande seger och det gick inte att ta miste på Lines glädje när hon slängde sig i famnen på Ronny och tackade publiken efter matchen.

3-1 till Halmstad och kvartsfinalen var avgjord.

Mikkel/Louise och Mikkel/Felix spelade därefter stabilt och tar hem dubbel och mixed.

Mikkel väljs till matchens lirare
Även om Line avgjorde matchen idag så utser Niclas Mikkel till matchens lirare. Kanske inte för strålande spel idag utan för att hans lägstanivå är så fantastiskt hög och han inte ger motståndarna en chans. Mikkel har verkligen varit en klippa hela säsongen.

"Ja, jäklar vad gott," säger en glad Ronny Gunnarsson efter matchen. "Extra kul att se Line göra en sådan kämpainsats och vända matchen. Hon visar verkligen lagmoral och tänder till med publiken i ryggen. Men det är en rikigt stabil laginsats rakt igenom."

Nu njuter vi av denna seger några dagar och laddar om inför SM-semifinalen. Datum och motståndare meddelas inom kort.

TACK!
Sug åt er av denna seger alla ni som sliter med roddning, matfix, linjedömning, sekretariat, DJ:ning och allt annat. Det är fantastiska badmintonfester vi fixar till kvällar som denna.

Vi ses i semifinalen!

RESULTATEN >>

SE HALLANDSPOSTENS LIVESÄNDNING >>

Lyssna på Radio P4 Hallands reportage:

Klicka på bilden nedan för att se Rebecka och Leos bilder från matchen 

 

SM-kvartsfinal, Halmstad-Umeå 1 mars 2018

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info