Hoppa till sidans innehåll

Jaaaaaaaaa! Seger i första hemmamatchen

05 OKT 2016 21:11
Det var ett rejält revanschsuget Halmstad Badminton som stegade in i Söndrumshallen i onsdags kväll för att ta sig an de långväga gästerna från Umeå. Efter en riktigt stabil laginsats kunde laget plocka hem den första segern med kassaskåpssäkra 5-1.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2016 12:14

I damdubbeln gjorde Louise och Line debut som dubbelpar i SBL och visade vilka duktiga dubbelspelare de är. Trots bristen på samträning vann de i tre raka set mot Klara Johansson/Lisa Sjöström, 11-4, 11-6, 11-10. 

Därefter gjorde både Felix och Sofie processen kort med sina singelmotståndare och vann varsin imponerande 3-0 seger. I Felix och Sofie har Halmstad två riktigt starka singelspelare som med stor säkerhet kommer att matcha även topplagen i serien.

Därmed hade Halmstad gjort ett ryck till 3-0 och säkrat minst en pinne. Det började dock tätna till lite när Shaun och Jakob tappade herrdubbeln med 1-3 i set i en match där Halmstads svenska juniormästare inte hittade något stabilt spel.

Men Felix och Louise vände tillbaka matchen i Halmstads favör och kunde i mixeden spela hem tre sköna pinnar till hemmaklubben. En mycket bra match, framförallt av Louise dominerade banan till fullo.

Filip fick slita hårt i den sista singelmatchen mot Jonathan Forsberg, men visade kyla genom att ta hem tre jämna set, 11-10, 11-6, 11-9.

En stärkande seger
"En riktig lagseger," säger coach Niclas Rosengren efter matchen. "Jag tycker att alla spelar riktigt bra och till skillnad från förra matchen mot Skogås vinner vi de avgörande duellerna. Det var faktiskt många jämna matcher även om vi totalt bara tappade tre set."

Härlig stämning i hallen!
Ett stort tack till alla domare och referee Klas för hjälpen med arrangemanget och hatten av till alla ideella krafter som gjorde vår första hemmamatch i SBL till en riktigt kul tillställning. Vi hade cirka 150 åskådare på plats och fick tidvis upp riktig hemmamatchkänsla vilket vi är väldigt nöjda med. 

Nu taggar vi inför nästa match borta mot Spårvägen 21 november.

Förresten, handen upp alla idrottsklubbar med egen professionell DJ. Tack Jocke #SaudaraDJs

RESULTATEN >>

 

Ryck upp dig Nallen! Vi vann ju! =D

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info