Hoppa till sidans innehåll

INTENSIV TÄVLINGSHELG

28 OKT 2011 16:09
Helgen den 29-30 oktober tävlade klubbens duktigaste ungdomar på fyra olika platser i Sverige: Niclas rapporterar från U17 i Bollnäs och Lisa rapporterar från U15 i Borlänge:
  • Uppdaterad: 07 NOV 2011 12:54

WJT  Bollnäs U 17

Resan startade vi 12 tiden på fredagen då vi äntrade tåget som skulle ta oss till Bollnäs. Nio timmar senare var vi framme och checkade in på hotellet.

Lördagen startade med mixdubbel. Filip och Matilda gör en bra match men möter ett för dagen starkare par. Först ut i singel spelet är Matilda som möter Sara Ericsson från Lugi . Matilda spelar bra och vinner i två set. Match nr två ställs hon mot första seedade Louisa Johanson Ljungby . Louisa vinner med 21-11, 21-14. Eftersom bara ettan i poolen går vidare är Matilda utslagen i singel.

Filip får WO i sin första match och möter ännu en gång Alfred Henriksson från Täby. Filip når inte upp till normal spelstandard vilket innebär att även Filip är utslagen i singel.

Matilda spelar dubbel med Siri från Varberg i första matchen möter dem Klara och Emma från Umeå. Tjejerna gör en bra match men förlorar i en tresetare .

Matilda har inte någon tur i lottningen den har gången. I singel mötte hon den slutliga tvåan och i dubbel vann det paret som Matilda och Siri mötte.

Filip spelar den här gången dubbel med Felix Nandin från Trollhättan. Första matchen vins lätt. I kvarten väntar Olle och Tom från Aura. Filip spelar en av sina bästa dubblar som jag sett honom spela. Paret lyckas ej vinna men de faller med flaggan i topp, 21-18 18-21 21-17  vinner Olle och Tom med.

Söndagen började med att vi åkte till hallen och tittade på semifinalerna och någon final innan det var dags att sätta sig på tåget igen till Halmstad. Tre trötta personer anlände till Halmstad kl 24.00 där Matildas pappa Joakim väntar .

Joakim kör hem mig och Filip, tack så mycket!  Väl hemma är det bara att hoppa i säng, jobbet väntar kl 05.20

Tack för en trevlig helg Filip och Matilda!

Niclas

 

Jakob tog hem två silver platser i Borlänge, WJT U15

Jakob hade anmält sig i endast en kategori, single. Vid tävlingsstart stod det klart att flera spelare hade lämnat WO. Jakob hoppade in i mix (ersatte en 39-graders febrig Jonathan Dreifeldt) tillsammans med Elin Svensson (Askim). Efter en match i poolen  (+ en vinst på WO), samt en kvartsfinal tog paret sig vidare till semifinal. Semifinalen vanns också på WO och i finalen fick paret möta Karl Murgård (V. Frölunda)/Moa Sjöö (Fyrisfjäder). Jakob och Elin spelade mycket övertygande i första set, kämpade hårt i andra set, och förlorade tredje efter lite missar. 14-21 23-21 21-16

 

Även i dubbel hoppade Jakob in som stand-in, denna gången för Marin Norrman (Stinget), tillsammans med Oskar Eklund (Torp). Oskar och Jakob vann sin pool och kvartsfinal på ett övertygande sätt. I semifinalen satsade båda killarna allt, peppa och stötta varandra på ett föredömligt sätt, och vann i 3-set mot Jakob Lundskog (Askim)/Markus Gillesén (Askim).

Siffrorna blev 19-21 21-18 21-19. Finalen blev aldrig riktigt spännande då Jakob och Oskar missade lite väl mycket pgamotståndarnas Karl Murgård/Benjamin Samuelsson säkra spel.

 

Jakob spelade en singel mot Pontus Ivarsson (Carlskrona). Jakob spelade bra i första set men kroknade i de två andra.  Pontus gjorde en bra kämpar insats. Jakob lämnade WO i singel efter matchen då veckans förkylning fortfarande satt i benen.

Skribent: Karl-Christian Overgaard

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info