Hoppa till sidans innehåll

Indonesisk akrobatik i årets SGP Laxaträff

14 DEC 2014 21:14
I helgen arrangerade Halmstad Badmintonklubb SGP Yonex Cup/Laxaträffen, en av Sveriges största badmintontävlingar med 260 spelare i svensk och internationell toppklass. Bäst gick det för Kistas indonesiska spelare, men även hemmaklubben firade segrar
  • Skapad: 14 DEC 2014 21:14

Indonesisk dominans i SGP (Svenskt Grand Prix)

Årets elitklass dominerades av Kistas indonesiska spelare som tillsammans med ett par spelare från Danmark gav internationell glans åt årets SGP. Allra mest överlägsen var Hera Desi Ana Rachmawati i damsingel Elit. Hon förlorade inte mer än 10 bollar i något set i hela turneringen.

När hon kom till Kista i början av året var hon 29:a på världsrankingen och hon visade upp ett överlägset tempo som ingen annan i damklassen hängde med i.  Finalsiffrorna mot Clara Nistad, Täby skrevs till 21-6, 21-5.

00-desi
Hera Desi Ana Rachmawati var överlägsen i damsingel Elit.
 

Magnus och Emma vann mixeden

Finalpasset inleddes dock med mixedfinalen där Magnus Sahlberg, Askim och Emma Wengberg, Malmö, ställdes mot Setyaldi Putra Wiwobro och Cecilia Bjunér från Kista. Matchen blev välspelad och jämn men Magnus och Emma drog längsta strået efter två liknande ryck vid 14 lika i bägge seten.

”Det kändes ganska bra matchen igenom säger Magnus efter matchen. Det var viktigt för oss att behålla trycket och inte låta Setyaldi spela över Emma vid nätet. Vi lyckades bra med att hålla i taktiken genom hela matchen.”

00-magnus-emma
Magnus Sahlberg, Askim och Emma Wengberg, Malmö var obevekliga i mixedklassen


Underhållande spel i herrsingel Elit

I herrsingel Elit hade hemmaklubben Halmstad för första gången på ett tjugotal år en spelare i semifinalen. Felix Burestedt spelade där en mycket välspelad tresetare mot Setyaldi Putra Wiwobro från Kista.

”Jag spelade riktigt bra i första set och fram till hälften av andra,” säger Felix efter matchen. ”Han höll dock igång spelet väldigt bra och jag mattades av mot slutet. Men det var en både rolig och nyttig match att spela.” Slutsiffrorna skrevs till 21-23, 21-12, 21-12.

I finalen hade sedan inte Setyaldi några problem att besegra Adam Kahn från Spånga i två raka set. ”Det har känts bra hela helgen här i Halmstad,” säger Setyaldi efter matchen. ”Jag försökte gå in i finalen och spela aggressivt och det lyckades rätt bra. Jag var lite orolig i början av andra set då jag hamnade i underläge med ett par bollar, men jag kunde hålla i min taktik och ta hem setet.”

00-setyaldi+cecila
Setya