Hoppa till sidans innehåll

IKEA Cup Älmhult

10 DEC 2012 18:12
Massor av spelare, ledare och föräldrar intog Älmhult. Läs Bosses sammanfattning av helgen nedan.
  • Skapad: 10 DEC 2012 18:12

Rolig och framgångsrik helg i Älmhult

Halmstad invaderade Älmhult med 26 spelare (varav 1 ålderman) och 20 supporters (föräldrar och syskon). Supporterskarans främsta uppgift var som vanligt att stötta sina adepter, glädjas i med- och motgång samt att påminna ungdomarna om att äta och dricka vatten.

Målet med denna tävlingshelg var utöver att ha roligt att stärka sammanhållningen inom klubben samt att försöka lägga beslag på vandringspriset som bästa klubb.

Efter lördagens spel var det endast två personer som inte skulle spela på söndagen dvs 24 av 26 spelare var kvar i turneringen. Det var ett alldeles lysande resultat så långt.

På kvällen samlades alla spelare och föräldrar på den lokala pizzerian men eftersom vi var så många som 47 stycken var vi tvungna att ha två sittningar!! Stämningen var hög och ljudnivån om möjligt än högre. Ljudnivåmn kulminerade när vi alla sjöng till Noah’s ära för han råkade fylla 14 år denna helg. När dom yngre börjar busa med dom äldre (Sofia var den främsta måltavlan) kändes det att sammanhållningen och klubbkänslan verkligen finns där.

Efter middagen sprang ungdomarna tillbaks till hotellet på egen hand (som vanligt) för att göra slut på den sista överskottsenergin. Jag hörde talas om mer bus och kuddkrig dvs ordet hotelldöd existerade inte denna helg.

Själva tävlingsresultatet blev klart godkänt men vi lyckades tyvärr inte bli bästa klubb, denna gång heller!! Vi saknade det där lilla extra jämfört med ifjol men en god tvåa blev vi efter omöjliga Skogås.

Resultat

U11: Här nådde vi de bästa resultaten. Halmstad var representerat i 4 av 5 finaler och det blev ett guld. Segern kom i damdubbel där Olivia och Sara lite överraskande slog det favorittippade dubbelparet från Skogås. Lika glada som Olivia och Sara var, lika ledsna var Skogås tjejerna. I övrigt kan noteras att Noa Tellander kom hem med två silvermedaljer (singel och dubbel), Leo Isaksson med ett silver (dubbel), Mattis Kasemo ett silver (mixed), Sara ett brons (singel) och Olivia ett silver och ett brons (mixed resp singel).

U13: Här gick nästan alla spelare vidare från sina pooler i singeln. Men när det drog ihop sig till åttondelsfinaler och kvartsfinaler räckte våra spelare inte riktigt till denna gång Men jag skulle vilja påstå att det syns att våra spelare har utvecklats och det rejält. I U13-klassen blev det till slut 3 brons (två i mixed) och ett i dubbeln. I dubbeln hade Ludvig och Måns matchbollar mot slutsegrarna men lyckades inte knyta ihop säcken.

U15: Här var Halmstad endast representerad av Zacharias. Att Zacharias är en bra spelare med mycket stor potential är inget som undgår någon. Tyvärr blir det ibland lite för mycket ”Youtube-spel” vilket gör att motspelaren får allt för många gratispoäng. Det tog stopp i åttandelen för Zacharias.

C-klass: Här var det tjejerna som lyckades bäst. Caroline och Panagiota tog sig till final i dubbel men förlorade i en tre-setare. Tjejerna tog sig också vidare från poolspelet i singel men det blev sedan stopp i semifinalerna men två brons är inte fy skam. På herrsidan var tyvärr Isak tvungen att slänga in handduken på lördag kvällen och Noah blev utslagen av en mycket rutinerad ålderman i en hård tre-sets match i kvarten. Herrdubblarna fick respass i kvartsfinalerna men det var ytterst nära att Max i par med Zacharias lyckades ta sig till semi men de förlorade med 21-19 i tredje set.

B-klass: Den som lyckades bäst var Sofia som tog sig till semifinal men väl där så blev det allt för många oprovocerade misstag och förlusten var ett faktum. Blir det revansch i Halmstad kanske? För Sara och Amelia tog äventyret slut redan i poolspelet. I damdubbeln kom inte Sara/Amelia upp till sin normala spelstandard och det blev förlust i första matchen.

A-Klass: Här fick Filip revansch mot sin överman i upptaktsträffen, Simon Widen. Filip vann finalen i två raka. Grattis Filip till din första A-klass tävling i singel. Jakob gjorde debut i A‑klassen och var ytterst nära att slå Simon i gruppspelet och Jakob förlorade i semi mot Filip i hård tre-sets match. I dubbeln fick Simon Widen i par med Jonathan Chan revansch på Filip/Jakob. Lugiparet vann finalen i två jämna set. Amanda var vår representant i damsingel. Hon presterade det bästa spelet som jag sett på mycket länge. Det som tröt denna gång var konditionen så med samma inställning och bättre flås kommer Amanda ta många segrar i A‑klassen framöver. Damdubbeln som Amanda i par med Sofia spelade kommer inte gå till historien.

 

Jag skulle till slut vilja nämna att spelare som Filip Svensson, Nelli Svensson, Carl Rosander och Viktor Knutsmark höjde sig med minst 25-30% bara under pågående turnering. Att Carl gick vidare från poolspelet var en liten överraskning men ack så glädjande. Nelli som nu gjorde sin blott andra turnering gick till kvartsfinal i singel och kämpade som bara den mot den slutliga 2:an i turneringen. Så länge orken fanns där spelade Nelli hyfsat jämnt med Skogås tjejen. Med fortsatt träning kan det här bli hur bra som helst!

 

Jag vill till sist tacka alla föräldrar för en rolig helg och jag hoppas att ni hade lika trevligt som vad jag hade.

 

Hälsningar från en ganska trött men nöjd Reisleiter

 

 

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info