Hoppa till sidans innehåll

HURRA! HALMSTAD BADMINTON ÄR ÅRETS IDROTTSFÖRENING I HALLAND!

06 APR 2018 08:26
Halmstad Badmintonklubb har blivit korade till årets idrottsförening i Halland. Vi är jättestolta och ödmjuka över denna fantastiskt fina utmärkelse - ett fint erkännande för vårt långsiktiga och värdegrundsbaserade arbete.
  • Uppdaterad: 12 APR 2018 13:41

Utmärkelsen tillkännages idag av Hallands Idrottsförbund och flera lokala hallandsmedier. Priset tillsammans med stipendiet på 18 000:- delas ut på Hallands Idrottsförbunds årsstämma på lördag.

Från vår ansökan:
Halmstad Badmintonklubb har sedan många år bedrivit verksamhet under mottot ”badminton för alla, hela livet.” Detta är resultatet av ett gediget värdegrundsarbete och genomsyrar verkligen hela verksamheten.

Mottot manifesteras i att Halmstad Badminton erbjuder badmintonträning oavsett ålder och ambitionsnivå – både för dem som vill tävlingsspela eller ”bara” träna. Detta gäller för såväl knattar ända upp till vuxen ålder. HBMK_-3-

Spelarens ambitionsnivå styr – inte färdighet
Man väljer själv om man vill vara med i tränings- eller tävlingsgrupp. Det är ambitions- och träningsvilja som styr, inte färdighetsnivå.

Vi vill skapa kompisgäng
Vi vill verka för att inte ha färdighetsbaserade grupper över flera åldrar. Istället vill vi låta spelare stanna i sin åldersgrupp, även om de har kommit längre än sina kompisar badmintonmässigt. Vi tror stenhårt på att man inte kan se talang i tidig ålder utan vill att så många som möjligt ska vara med.

I vår värdegrund står att vi ska arbeta för att skapa gemenskap och kompisgäng. Därför gör vi ibland undantag från åldersprincipen för att inte sära på kompisar i olika åldersgrupper.

Resultatet: egna produkter i vår 1:a lag som nu spelar SM-slutspel
Resultatet av att behålla kompisgäng är att spelare stannar längre i klubben. Exempel på detta är klubbens egna produkter Felix Burestedt, Filip Suwanphingka och Colin Hammarberg som tillhör Sveriges bästa spelare och representerar Halmstad i Svenska badmintonligan, SBL.

Lyssna på när Thomas blev intervjuad i Radio P4 Halland i morse angående detta.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info