Hoppa till sidans innehåll

Höstlovsläger 2015

05 NOV 2015 19:20
Ledarna Olle, Linus och Amanda reflekterar efter förra veckans lyckade höstlovsläger.
  • Skapad: 05 NOV 2015 19:20

Måndag-Onsdag förra veckan var det höstlovsläger i Halmstad. Senaste året har vi haft en mängd läger för ungdomar under loven och för varje läger kommer det bara fler ungdomar från fler klubbar vilket är väldigt roligt. Under höstlovet samlades 26 spelare från 6 olika klubbar.

Denna gång var det 16 tjejer och 10 killar varav 16 spelade U13, 7 spelade U15 och 3 spelade U17. Nu är vi inte helt säkra men vi tror att det var det tredje lägret i rad där det var fler tjejer än killar. Det har länge varit brist på tjejer i Badmintonsverige så man kan ju hoppas att den trenden är på väg att brytas.

Inför lägret kände vi tränare att det skulle bli en stor utmaning att ge alla spelare bra och givande träning då det var stora skillnader på hur länge alla hade spelat.

Det är också alltid svårt att få spelare från olika klubbar och på olika nivåer att interagera med varandra men det var verkligen inget problem detta läger. När spelarna på onsdagens sista träningspass skulle gå ihop två och två för uppvärmning uppmärksammade vi att det endast var ett par från samma klubb trots att det var helt fritt att välja partner.

Det har blivit något av en vana att vi sitter i klubbrummet med en kopp kaffe efter att lägret är slut och diskuterar hur det gick. Som vanligt förvånades vi alla över hur snabbt 3 dagar kan gå. Det roligaste som finns för en tränare är att ha ungdomar som faktiskt är intresserade och som vill utvecklas och här förtjänar spelarna mycket beröm.

Alla spelare orkade hålla koncentrationen uppe trots att det spenderades många timmar på banan varje dag. För oss tränare har lägret som vanligt medfört mycket glädje, skratt och en halvt förstörd lever av all kaffe som krävs för att hålla ungdomarnas tempo.

Under måndagen så spelade vi mycket för att se vilken nivå vi skulle lägga träningen på. Olle kände till de flesta av spelarna medan det var många nya spelare för Linus och Amanda.

Vi bestämde oss därefter att dela upp lägret i två delar inför varje träning för att möta alla spelare på deras nivå.

Under tisdagens två första pass hade vi mycket teknik och taktik där tanken var att alla skulle få med sig några saker att jobba vidare med på sina vanliga träningar.

Bland annat tränade vi mycket på greppskifte, få med underarmen i slagen och vikten av att vinna nätet för att tvinga sin motståndare till att lyfta. På lunchen efter tisdagens två första pass gick det rykten om att en del spelare inte hade träningsvärk och därför kallade vi in den beryktade Ronny Gunnarsson.

Ronny höll en halvtimmes ”uppvärmning” och efter det fanns det garanterat ingen brist på trötta ben. Han blev kanske inte en favorit bland spelarna men vi ledare tackar så mycket för hans närvaro!

På onsdagen väcktes alla kvart över sju för att ut och marschera, något som vi tränare antagligen tyckte var roligare än spelarna. Sedan lät vi alla spelare välja själva vilka tekniska bitar de ville jobba med.

Spelarna fick ta mycket ansvar själva men vi fanns där för att ge tips och forma passande övningar. Här fick även alla spelare något att ta med sig hem. Om du som tränare till någon spelare på lägret vill ha lite mera specifika saker går det jättebra att höra av sig.

Vi avslutade onsdagen med en obligatorisk lägerturnering där vi får gratulera Unicorn Princess till slutsegern. Lagnamnet är kanske inte något som kommer att gå till historien. 

Slutligen vill vi tacka alla spelare som deltog på lägret. Allt gick smidigt till och ni är självklart välkomna tillbaka till framtida läger!

Olle, Linus och Amanda

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info