Hoppa till sidans innehåll

Heja Halland!

23 APR 2018 10:34
Svenska Cupen i Uppsala är en speciell tävling där man representerar Halland och inte Halmstad Badmintonklubb. Men med 19 av 22 spelare från Halmstad lämnar vi ändå en liten rapport från Hallandsledarna Olle och Julia här på webbsidan.
  • Uppdaterad: 23 APR 2018 10:36

19, 2 ledare och 11 föräldrar lämnade Halmstad 06.00 på fredag morgon. Övriga i Hallandstruppen var tre Oskarströmspelare och en Onsalaspelare. De flesta spelarna sov sedan vidare under resan för att vara pigga till eftermiddagens matcher.

10:e distriktet
Efter att singelpoolspelet var klart på lördagen låg vi som distrikt på delad femteplats mot 16 andra distrikt. 
Vi halkar efter slutspel ned till en tiondeplats men det tyder ändå på att vi har en riktigt bra bredd där nästan alla spelare vinner minst en singelmatch var.

Vad är det man brukar säga, bredd ger spets?

Att det blir spännande att följa detta gäng i framtiden är åtminstone ett som är säkert.

Häftig SBL-final
Lördag kväll följde vi den gastkramande SBL-finalen som Täby gick vinnande ur i golden set. Visst hade det varit ännu mer spännande med Halmstad i finalen men det var ändå en riktigt häftig upplevelse med 1400 i publiken. Vi säger ett stort grattis till Täby som haft en fantastisk säsong!

Kvällen avrundades med att föräldrarna som inte var med på finalen organiserade en härlig pizzakväll.

Några reflektioner
Som alltid när vi är så många som spelat under en helg är det svårt att skriva ett referat. Ska man få med alla utmärkande prestationer så blir det flera timmars skrivande så alla läsare får nöja sig med en liten sammanfattning med medaljer och lite reflektioner.

Inför söndagens finalspel så hade vi 6 stycken semifinaler i DD06, DS02, DD02, HD02, XD02 och HD01.

Det var Alice, Cassandra (Oskarström), Olivia (i 3 kategorier!), Sara, Ludde, Noa, Wiktor och Carl.

Extra anmärkningsvärt är så klart Olivias tre semifinaler men även Carl (Bremer i folkmun) som får spela sin första Svenska Cupen och åker ut på seträkning i singelpoolen och semi i dubbel. Bremer har alltid varit en fröjd att vara tränare för med sin fantastiska inställning och här visar han att hårt arbete på träningarna ger resultat.

I allmänhet var det många som imponerade stort. Hallandsspelarna spelade respektlöst mot de seedade högre rankade spelarna och vågar gå in med en attityd att man ska styra spelet mot dessa.

All ”tråkig” fotarbetsträning som gjorts börjar ge resultat och Eskil, som fotarbetet verkligen släppte för i helgen nämnde att han nu kunde tänka sig ännu mer av den träningen.

En annan som polletten föll ner för var Kalle som upptäckte vikten av att hålla längden i banan och flytta motståndaren över banans hela yta. Många spelar i ett tempo som vi aldrig sett tidigare men faller på lite för många tekniska misstag. Vi får försöka komma upp i det tempot oftare på träningarna för att utvecklas vidare.

"Vi vet att du kan," som Badminton swedens slogan är känns rätt passande att slänga in här.

Sist men inte minst måste även lagkänslan lyftas. Badmintonspelande i all ära men att se alla vänskaper som bildas genom åren gör det värt att spendera en helg med fler timmar sittandes i en minibuss än antal sömntimmar.

Tack för ordet

/Julia och Olle

#EllerHur

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info