Hoppa till sidans innehåll

Halmstad visade fighting face. Oavgjort trots uppförsbacke.

25 MAR 2019 21:18
Det var verkligen ingen medvind för Halmstadlirarna borta mot Umeå i den första SM-semifinalen. Felix drabbades av ryggskott innan matchen, Filip stukade foten och fick bryta och Irina likaså. Och då grejar vi ändå 3-3. Starkt är bara förnamnet!
  • Skapad: 25 MAR 2019 21:18

#Hejahalmstad! Starkt att greja oavgjort!

Umeå, med fördel av hemmaplan spelade inspirerat och vann damdubbeln relativt enkelt. När Rasmus förlorade första set mot Gabriel Ulldahl var det många oroliga miner bland de 50-personer som klämt in sig i klubbrummet för att följa matchen på TV.

Men Rasmus visade vilken klasslirare han är. Han spelade oerhört stabilt och förde runt Ullhdahl i högt tempo med låg felprocent. 1-1 i matcher.

Filip stukade foten
I andrasingeln mötte Filip Umeås Albin Hjelm med vilken han tidigare haft mycket jämna matcher. Så blev även denna, men vid 1-1 var olyckan framme. Filip halkade och vrickade foten så illa att han sedermera fick bryta matchen.

Hastigt och mindre lustigt Umeå-ledning alltså.

Psykologiskt viktig mixed
Och på banan bredvid fick inte riktigt Mikkel och Louise till spelet som de kan i sina bästa stunder. Men i en tajt och nervig mixed kunde de till slut knyta ihop säcken mot starkt spelande Gabriel Ulldahl och Klara Johansson.

Irina hade sedan inte heller marginalerna med sig i damsingeln. Trots 8-4 ledning i första set och jämna siffror i andra så blev det förlust. Dessutom ytterligare en vrickad fot och motlutet för Halmstad var totalt.

Även i dubbeln blev det oväntat tufft när Mikkel och Rasmus inte riktigt fick press på Marcus Moore och Albin Hjelm som gör en mycket bra dubbel, lyfta av hemmastödet.

Men Rasmus och Mikkel visade till sist att de är ett bättre par och när det lossnade i fjärde set var det aldrig riktigt snack om något annat än att matchen skulle sluta 3-3.

Starkt att greja oavgjort på bortaplan
”Som matchen utvecklade sig ska vi nog vara nöjda med 3-3,” säger Niclas efter matchen. ”Vi fick verkligen ingenting gratis idag och det kändes som om Umeå hade den där lilla medvinden med sig. Idag är det Mikkel och Rasmus som stiger fram och tar ansvar på ett fantastiskt sätt. Med en skada innan matchen och två skador under matchen är det verkligen starkt att rädda oavgjort.”

Nu har vi chansen att vända på steken och ta fördel av hemmaplan nästa måndag. Då hoppas vi att så många som möjligt tar sig till Söndrumshallen och stöttar vårt grymma ligalag!

#ellerhur

Mer om matchen på lördag >> 

Resultaten >>

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info