Hoppa till sidans innehåll

HALMSTAD VINNER SM-GULD!!!

14 APR 2019 14:52
Läs Thomas reflektion från en historisk helg.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 16:12

View this post on Instagram

Tack @sparvagenbadminton

A post shared by Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk) on

Jag vet inte riktigt var man ska börja för att beskriva lördagens SM-final.

För 10 år sedan hade vi inte ens hade ett serielag och klubben drog upp riktlinjer för hur man skulle nå Sverigetoppen. Den resan slutade i lördags när klubben tar sitt första SM-guld. Nu är det dags att skriva nya kapitel.

Men låt oss ta lördagen från början.

Redan när vi hämtar laget på Arlanda ligger det något i luften. Alla är skadefria, laddade, förväntansfulla och uppriktigt glada över att få spela sin första SM-final. Dessutom ser det ut som om Påvelund har tvingats göra justeringar i sin laguppställning.

Klacken – lagets extra spelare
Väl framme vid matchstart står det klart att Halmstad har ett helt galet stöd på läktaren. Inte bara från tillresta Halmstadbor utan även från Svenska Cupen-deltagarna från grannlänen. (Tack som fasen Småland för grym bongotrumma – andra sidan är ni klara?)

Och det kändes verkligen som om laget fick kraft från läktaren.

Rasmus började visserligen med att tappa första set mot en inspirerad Magnus Sahlberg och det blev lite oroligt i Halmstadklacken. Men när Rasmus väl ångar igång är det inte många spelare i Europa som håller hans tempo. 3-1 i set och 1-0 till Halmstad.

Het Louise
På banan bredvid spelade Mikkel och Louise riktigt bra mixed mot Påvelunds Fredrik Colberg och Mette Poulsen – seriens förmodligen bästa mixedpar. Trots bra spel blev det förlust och 1-1 i matcher.

Viktig seger för Felix
En nyckelmatch skulle visa sig bli Felix herrsingel 1 mot Påvelunds Joshua Eipe. Det blev en svajig match där båda spelarna vinner två set var med relativt stora siffror.

I femte set bjöds de 800 personerna i IFU Arena på fantastiskt herrsingelspel med högt tempo och otroliga räddningar.  Felix kunde rycka till sig en ledning med 10-7 och trots lite ivrigt spel få en galen diagonal nätstop över nätet.

Seger i fem set och 2-1 i matcher.

Tufft för Irina
På banan bredvid hade flickvännen Irina det tuffare mot Påvelunds Laura Sarosi. Ungerskan hade vi dålig koll på då hon spelade sin första match för Påvelund i finalen och visade sig vara riktigt stark i defensiven. Trots 2-0 i set lyckades inte Irina riktigt få ner bollen och kraften tog slut.

2-2 i matcher.

Fantastiska dubblar
Det skulle alltså bli dubblarna som avgjorde SM-finalen. Ett knivigt scenario för Halmstad då Påvelund mönstrar två riktigt starka dubblar.

Men Mikkel och Rasmus visar vilka vinnarskallar de är. De vinner herrdubbeln med 3-1 efter fantastiskt spel och dessutom med ett härligt avslappnat leende på läpparna.

För Irina och Sofie blev det desto tuffare då de inte hittade ett sätt att bryta igenom Mette Poulsens och Laura Sarosis starka defensiv.

Tre lika och golden set var ett faktum.

Jobbigt
Jag måste erkänna att känslans inte var helt fantastisk inför golden set. Det skulle förmodligen bli mixed eller en dammatch i Golden Set och där hade vi haft det tufft.

Men det var många i IFU Arena som tappa