Hoppa till sidans innehåll

HALMSTAD! VI ÄR I SM-FINAL!!!

01 APR 2019 21:48
Halmstad är i sin första SM-final någonsin! Efter en helgjuten insats i en fullknökad Söndrumshall konstaterar vi att det aldrig blev riktigt spännande. Slutsiffrorna i den andra SM-semifinalen mot IFK Umeå skrevs till 6-0.
  • Uppdaterad: 01 APR 2019 21:48

Umeå utan sin vinstmaskin
När det stod klart att Umeå saknade sin vinstmaskin från i förra veckan, Michelle Sködstrup, som tyvärr fick lämna återbud pga knäproblem, var det många som insåg att det skulle bli tufft för Umeå att bjuda Halmstad riktigt motstånd. 

Halmstad ställde sitt starkaste lag på banan och kom dessutom igång med en flygande start då Sofie relativt enkelt slog Nicole Villena med 3-0 i set i damsingel.

Felix i nyckelmatch
På banan bredvid visade Felix att han nu tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och kunde detronisera Gabriel Ulldahl med 3-1 i set. Efter att Felix förlorat första set där båda spelarna spelade oerhört bra badminton, blev det sedan Gabriel som hade lite högre felprocent. När Felix slog in matchbollen var det många i Söndrumshallen som började vädra vinst.

"Ja, det var otroligt skönt," kommenterar Felix efter matchen. "Det var faktiskt en riktigt bra match från min sida och jag är framförallt nöjd med säkerheten i mitt spel. Fantastiskt kul med så mycket folk och publiktryck också."

Det gjorde du bra!

Även om både Umeås damdubbel och herrsingel 2 bjöd på riktigt bra motstånd var det aldrig riktigt oroligt och Halmstad kunde gå fram till ointagliga 4-0. Sofie och Irina fick äran att slå in matchbollen som betydde att Halmstad är i sin första SM-final någonsin.

Tack för matchen!

Mikkel utnämnd till MVP
Mikkel, som fick utmärkelse som säsongens MVP, Most Valuable Player, kunde tillsammans med Rasmus plocka hem herrdubbeln med 3-0 och när Umeå valde att lämna återbud i den sista mixeden blev det alltså seger med hela 6-0.

Sådan! Rasmus var lika stabil som vanligt.

Vilken kväll!
Vi slår publikrekord med bra över 300 personer i en fullknökad Söndrumshall. Och vilket arrangemang vi bjuder på. Stort tack till alla roddare, domare, linjedomare och inte minst hejarklacken. Vilken stämning!

Vinsten ikväll betyder att Halmstad möter Påvelund i en rafflande SM-final i Uppsala den 13 april. Nu börjar arbetet med att organisera klubbresan till Uppsala. För #helahalmstadskatilluppsala

 
Kommunrådet Jonas Bergman och HFABs Magnus Weberg utsåg matchens lirare Ronak Olyaee och Sofie Holmboe Dahl.

Kul att H/H Vol