Hoppa till sidans innehåll

Halmstads elitspelare tar sats mot nya höjder - SM och ligan väntar

29 JAN 2019 11:52
Spelarna i vårt ligalag går in i en hektisk period. I veckan spelas två matcher i danska ligan (där många av Halmstadspelarna också spelar), det är SM till helgen och nästa vecka är det start för mellanserien i Badmintonligan.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 11:52

Två landslagsspelare från Halmstad tar plats i SM
Årets Badminton-SM går av stapeln till helgen 1-3 februari. I år är badminton en del av SM-veckan i Sundsvall där 24 olika idrotter från Boule till Rallycross ska kora svenska mästare. Det är ett stort pådrag i Sundsvall och SVT sänder från de flesta idrotter under helgen.

Inför SM i badminton har Halmstad två landslagsspelare på plats i Sundsvall, Felix Burestedt och Colin Hammarberg. (Första gången någonsin Halmstad kan stoltsera med två landslagsspelare).

Colin - nybliven landslagsman
Colin är nyligen uttagen till seniorlandslaget för första gången och går in i tävlingen med en bra träningsperiod bakom sig.

"Formen känns bra och jag har spelat bra på de senaste internationella tävlingarna i Italian Open och nu senast i Swedish Open i Lund," säger Colin som var hemma i Halmstad och körde ett pass i Söndrumshallen innan vidare färd till landslagscentret i Uppsala.

Efter SM bär det av "hem" till Kuala Lumpur igen för Colin där han fortsätter sin satsning på sitt Malaysiska träningscenter.

"Det funkar bra att kombinera träningen på landslagscentret i Uppsala, med träningen i Malaysia. Landslagschefen Andrew Smith har varit mycket i Asien och tränat och spelat så upplägget är inte så annorlunda, så det passar mig bra."


Colin passade på att köra ett pass i Söndrumshallen på väg upp till Uppsala.

Felix i bra form
Halmstads stora SM-hopp är annars Felix Burestedt som får ses som en av favoriterna i herrsingel. "Formen känns bra och det ska bli kul att spela SM, men det finns många bra spelare i lottningen så det kommer att bli tufft," säger Felix på väg till kvällens ligamatch där han spelar för sin danska klubb Solrød Strand.

"Vi har två matcher i danska ligan denna vecka och sedan SM till helgen. Därefter följer fler matcher i Danmark och tre snabba matcher i Svenska ligan så det är ett tufft schema för tillfället. Sen ska jag till Halmstad och hjälpa våra juniorer med lite träning också." säger Felix. 

Felix in action under Swedish Open där han tog sig till kvartsfinal.

Filip - en underdog i SM
Filip Suwanphinkha har gjort en succésäsong i Badmintonligan såhär långt och ännu inte tappat ett set, trots starkt motstånd. Filip går också in i SM utan att behöva kvala men spelar dessutom både singel och mixed.

"Ja det kommer att bli tufft, jag har haft lite känningar av hälsporre och hopparknä tidigare och även om det inte inte besävrar mig när jag spelar så kommer det att bli en tuff  helg. Jag går in med bra självförtroende efter en bra höst så det ska verkligen bli kul att spela SM," säger Filip.


Får vi se fler segergester i SM?

Louise - alltid en medaljkandidat i dubbel och mixed
Halmstads ligaspelare Louise Eriksson tävlar visserligen för sin hemmaklubb i Tibro, Hôl i Vägga, men vi "claimar" henne lite ändå som en i gänget =). 

Louise är tredjeseedad i både dubbel och mixed och kan mycket väl gå hela vägen.

Ett spännande SM för Halmstads del alltså, och därefter är det direkt dags för ligmatch borta mot Trollhättan redan på måndag.

Ligamatchen är den första i Mellanserie A där Halmstad, Påvelund, Fyrisfjädern och Trollhättan gör upp om vilka två lag som ska gå direkt till semifinal. 

Hektiskt är ordet!

SM-veckan i SVT >>

Följ spelarna här >>

Badmintonligan Trollhättan - Halmstad sänds här >>

 

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info