Hoppa till sidans innehåll

Halmstad invaderade Älmhult

30 SEP 2018 19:14
71 (!) personer från Halmstad styrde i lördags morse kosan mot Älmhult och IKEA Cup. Årets första klubbresa slog rekord både i antal spelare (strax under 50) och medföljande föräldrar (20-talet). Oerhört roligt!
  • Uppdaterad: 30 SEP 2018 19:14

Tankar från ledarbänken
Det som glädjer oss ledare mest denna helg är hur våra ungdomar beter sig på och omkring banan. Man hjälps åt, coachar kompisar, berömmer motståndare som spelar bra, peppar och stöttar på ett fantastiskt fint sätt. Fortsätt så!

Vi fick också se ett par riktigt fina prestationer som exempelvis:

  • Mette och Thilda gör sina första utomsocknes tävlingar i U11 och kämpar jättebra. Mette går till och  med till slutspel.

  • U13-gänget går från klarhet till klarhet och Leon, Kalle, Elias och Emil går vidare till slutspel. Leon vinner hela turneringen och visar upp härlig teknik och spelsinne. Dags för större utmaningar för Leon!

  • U15-gänget är överallt. Det blev bara vinst i mixed denna gång genom Viggo och Agnes (som spelade riktigt smart och taktisk mixed) men fantastiskt att se hur alla krigar. Nina var den som gick bäst av U15-tjejerna denna gång, men även Rebecka S och Agnes spelar jättebra!

  • I U17 dominerar Sara och Mattis. Sara vinner både singel och dubbel, den senare i par med Olivia och Mattis vinner singel och dubbel, den senare i par med Noa.

  • Helgens bästa match spelar Olivia i finalen i damsingel A där det visserligen blev stryk i en tajt tresetare, men oj vad tjejerna spelar bra badminton.

Det finns så många som spelar bra och gör framsteg denna helg men det är omöjligt att nämna alla. Tack alla fina ungdomar och föräldrar för en fin klubbresa och tack till Älmhult för bra arr.

Behöver vi nämna att vi blev bästa klubb?

/Thomas och Jimmy

RESULTATEN

Lite bilder från helgen


Emil och Elias spelade bra och kom tvåa i pojkdubbel U13.Tjejhäng i tjejgäng.

Jonte och Viggo in action.


Såhär kul har man på klubbresa...

...även föräldrar har kul på klubbresor. Minst lika jobbigt att titta på som att spela....Leon vann pojksingel U13: Yay!