Hoppa till sidans innehåll

HALMSTAD BADMINTON KLART FÖR HÖGSTALIGAN!

13 APR 2016 21:19
Halmstad Badmintonklubb gör tvärtemot vad idrottskollegorna i stan gör. Istället för att ramla ur går man upp. Nästa år spelar vi i SBL, Svenska Badmintonligan.
  • Skapad: 13 APR 2016 21:19

Efter att flera andra lag har tackat nej till spel i högstaligan står vi, som 2:a i Division 1 Södra, hastigt och lustigt med en plats i badmintonens finrum SBL. 

jorgen

Ett gyllene tillfälle
"Det är givetvis oerhört spännande och roligt för Halmstad Badminton att ta steget upp i högstaligan," säger ordförande Jörgen Peters.

"Det kommer att bli en utmaning för oss att ta plats i SBL, både sportsligt och ekonomiskt, men vi har ett mycket ungt och utvecklingsbart lag och en välskött ekonomi sedan många år, så det är ett gyllene tillfälle för oss att ta steget upp."

15 år sen sist
Det var 2001 som Halmstad senast hade ett lag i högstaligan. Då lyckades man hålla sig kvar efter ett osannolikt rafflande direktkval mot Sundsvallsklubben Bergsåker.

Dock fick man tacka nej till fortsatt spel i Elitserien (som det hette då) på grund av resekostnader och spelartapp.

Siktar på mitten
niclasNär det gäller resultaten för säsongen 2016/2017 har Niclas Rosengren, lagledare, goda förhoppningar.

"Vi hoppas kunna etablera oss som ett mittenlag, men för det behöver vi nog någon förstärkning, både på kill- och tjejsidan," säger Niclas.

"Vår högst rankade spelare är Felix Burestedt som är 4:a i Sverige. Felix har inte kunnat representera klubben på grund av spel i Danmark, men nu kan möjligheter öppnas för Felix att medverka i båda seriena. Ingenting är klart ännu men detta skulle förstärka våra möjligheter. Då även Olle Ingemarsson är tillbaka från skada kan vi mönstra en stark killsida."

Ungt lag
Halmstads lag är fortfarande mycket ungt. Med undantag av vår rutinerade dubbelspecialist Mattias Löfgren, 35, är hela laget mellan 16-21 år och flera spelare går fortfarande på gymnasiet.

Unga spelare som Lydia Demetriades, Shaun Ekengren, Jakob Burestedt, och blott 16-årige Colin Hammarberg kommer att fortsätta att utvecklas och bli bättre och kommer att få ännu större chanser att göra detta i SBL.

Medveten satsning
SBL-platsen kommer inte av en slump. Redan år 2008, då klubben var inne i en generationsväxling och inte ens hade ett serielag, antog man utmaningen att vara etablerade i divison 1, fem år senare.

Då detta mål uppnåddes, sattes nästa mål att inom fem år ta steget upp i högstaserien, och nu har vi alltså även lyckats med detta. 

Andralaget gick också upp
Det var inte bara klubbens förstalag som gick upp. Ä