Hoppa till sidans innehåll

Halmstad Badminton gör sig redo för sin första SM-final

09 APR 2019 11:14
För första gången någonsin är Halmstad Badminton i en SM-Final. Vi fick tag i Halmstads herrsingelankare Felix Burestedt för att lyssna på hans tankar inför den historiska finalen.
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 11:14

På lördag 13:e april kl 17:00 möts alltså Halmstad och Påvelund i en direkt avgörande SM-final i IFU Arena i Uppsala. Matchen spelas i samband med Ungdomstävlingen Svenska Cupen så det kommer att vara mycket folk på plats  varav många är Halmstadsupporters.

Giganternas kamp
Att det är Påvelund och Halmstad som möts i finalen är ingen överraskning sett till hur Badmintonligan utvecklat sig. Varken Halmstad eller Påvelund har förlorat mot något annat lag i serien och när lagen har mötts i serien har det varit knallhårt. 

4-2 till Halmstad i grundserien och 3-4 efter golden set till Påvelund när lagen möttes i mellanserien.

Lagmoralen viktig
Inför semifinalen laddar våra spelare i sina respektive träningsmiljöer. Trots att de är utspridda har Niclas och Ronny ändå lyckats bygga ett lag med stark sammanhållning. 

Lagets förstasingelspelare Felix Burestedt, håller med.

"Ja, det känns verkligen att laget är taggat och och ser fram emot matchen på lördag," säger Felix på telefon från Badminton Europe's Center of Excellence i Holbaek där han tränar till vardags.

"Det var en härlig stämning när vi vann semifinalen hemma förra veckan och alla är sugna på att komma igång på lördag."

Hur ser din egen uppladdning ut i veckan?
"Jag tränar som vanligt här i Holbaek och har ett par fystester att göra. Framåt slutet på veckan är det dags att börja förbereda sig mentalt och ladda inför matcherna.

Vi åker upp på lördag morgon och har chansen att spela in oss lite i arenan och landa på spelarhotellet. Det är skönt att ha en liten tid att förbereda sig och kunna vila någon timme så man inte går rakt in från resan till match."

Hur ser du på själva matchen?
"Ja, det blir ju tufft, helt klart. De har ett bra lag. Vi är lite underdogs i tjejmatcherna men bör kunna ha bra chans i herrmatcherna. Det är inte alls omöjligt att matchen går till Golden Set, så det kommer att bli spännande, utan tvekan."

Får Felix knyta näven igen i SM-finalen?

Matchen går alltså i Uppsala, men livesänds via SolidSport. 
Du hittar länkar till sändingen här

#hejahalmstad. #Nukörvi!

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info